Apie savo darbo rezultatus Melburne įsikūrusio Užkrečiamųjų ligų ir imunologijos instituto mokslininkai ketina informuoti Pasaulio sveikatos organizaciją (PSO).

Italija evakuos savo piliečius


Italijos vyriausybė paskelbė siunčianti šalies piliečius evakuosiantį lėktuvą į Kinijos miestą Uhaną, kuris yra mirtino naujo tipo koronaviruso protrūkio epicentras.

Italijos užsienio reikalų ministerija (URM) paskelbė, kad orlaivis, kuriuo skris ir medikų komanda, pakils ketvirtadienį, „kai tik bus gauti visi reikalingi Kinijos institucijų leidimai“.

URM neatskleidė, kiek italų bus išgabenta iš Uhano ir ar jiems bus pritaikytas karantinas, tačiau, pabrėžė ministerija, į gimtinę sugrąžinti Italijos piliečiai turės laikytis „Sveikatos apsaugos ministerijos parengto protokolo“.

Italų žiniasklaidos teigimu, šiuo metu Uhane yra 60–70 Italijos piliečių, tačiau, dienraščių „Corriere della Sera“ ir „Repubblica“ duomenimis, ne visi Uhane esantys italai nori sugrįžti į Italiją.

Italijos URM ragina susilaikyti nuo visų kelionių į Kinijos Hubėjaus provinciją dėl koronaviruso epidemijos, kuri nusinešė 132 žmonių gyvybes.

JK vyriausybė: iš Uhano evakuoti britai bus „izoliuoti 14 dienų“


Jungtinės Karalystės (JK) piliečiai, evakuoti iš mirtino koronaviruso protrūkio epicentro Uhano, bus izoliuoti dviem savaitėms su „visa būtina medicinine priežiūra“, paskelbė JK sveikatos apsaugos sekretorius Mattas Hancockas.

„Bet kas, kas sugrįžta iš Uhano, bus saugiai izoliuoti 14 dienų su visa būtina medicinine priežiūra. Dirbame sunkiai, kad sugrąžintume Britanijos piliečius iš Uhano. Visuomenės sveikata yra svarbiausias prioritetas“, – teigė M. Hancockas.

Jungtinė Karalystė rengiasi evakuoti šimtus savo piliečių iš centrinės Kinijos miesto, kaip tai jau padarė kelios kitos šalys.

Tarp milijonų žmonių, įstrigusių Uhane, yra ir tūkstančiai užsieniečių. Šiuo metu Kiniją alina į ūminį kvėpavimo takų sindromą (SARS) panašus virusas, nusinešęs jau 132 žmonių gyvybes ir paplitęs visame pasaulyje.

Tuo tarpu Užsienio reikalų departamentas, koordinuojantis britų evakuaciją iš Uhano, atsisakė komentuoti britų evakuacijos procedūras.

Kai britai bus sugrąžinti atgal į JK, jie bus izoliuojami, tikėtina, karinėje bazėje esančioje gydymo įstaigoje, pranešė šalis naujienų agentūra „Press Association“.

JK antradienį perspėjo šalies piliečius susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į žemyninę Kiniją, neįskaitant Honkongo ir Makao, ir nuo visų kelionių į Hubėjaus provinciją.

Pirmadienį JK sveikatos apsaugos pareigūnai nurodė apie 1 500 žmonių, per pastarąsias dvi savaites į Jungtinę Karalystę atvykusių iš Uhano, „savarankiškai izoliuotis“ namuose.