Trečiadienį interviu LRT radijui V. Pranckietis sakė, kad pasiūlymų dėl rinkimų turi įvairių, bet kol kas nori būti nepriklausomu kandidatu. Tačiau jis užsiminė apie tai, kad galėtų sulaukti LVŽS Kauno rajono skyriaus paramos.

„Aš su „valstiečių“ partija nuo 2000 metų buvau. Tas skyrius ir dabar matytų, kad aš turėčiau būti jų kandidatas. Bent jau aš to tikiuosi. Susirinkimuose jie tokių dalykų nesvarstė, bet jie taip man sufleruoja. Aš labai būčiau patenkintas dalyvauti su tos jėgos parama“, – kalbėjo V. Pranckietis.

Jis patikino, kad, jeigu toks kvietimas bus, jis jį priims.

Skyriaus vadovė – tarp Pranckiečio padėjėjų

LVŽS Kauno rajono skyriaus vadovė Jūratė Truncienė, kuri taip pat, kaip nurodoma Seimo tinklapyje, yra ir V. Pranckiečio padėjėja apygardoje, sakė dar negalinti pasakyti skyriaus apsisprendimo.

„Aš Jums dar šiandien atsakyti negaliu, kadangi penktadienį yra Tarybos posėdis, ir tais klausimais kalbėsime. Tai po to ir matysime, dabar aš nieko nežinau“, – sakė J. Truncienė.

Karbauskis kategoriškas šiuo klausimu

LVŽS pirmininkas kategoriškas šiuo klausimu.

„Nėra nė mažiausios vilties, kad kuris nors LVŽS narys padėtų jam rinkimų kampanijoje, arba jis būtų kuo nors susijęs su LVŽS veikla rinkimuose“, – DELFI sakė R. Karbauskis.

Partijos pirmininkas sako nematąs problemų, kad tarp V. Pranckiečio patarėjų yra LVŽS narių.

„Tie žmonės tiesiog atidirbs tą laiką, kiek reikės. Bet, jeigu jie bandys veikti rinkimų kampanijoje prieš mūsų kandidatą – už svetimą, tokiu atveju tai atsilieps partiškumui“, – sakė R. Karbauskis.

LVŽS pirmininkas patikino, kad Kauno rajono skyrius negalės iškelti V. Pranckiečio kandidatu Seimo rinkimuose, nes pas juos partijoje skyriai Seimo rinkimuose kandidatų nekelia.

„Kandidatus Seimo rinkimuose tvirtina Taryba. Taryba gali jau šį penktadienį patvirtinti kandidatą. Šiuo atveju, jei skyrius nutartų neremti kandidato, kurį kelia partija, tada žmonės turės apsispręsti, ar jie gali priklausyti šitai partijai“, – sakė R. Karbauskis.

Partijos pirmininkas sako, kad V. Pranckiečio viltys nėra pagrįstos.

„Nežinau, iš kur jam gimsta tokios idėjos? Jis iš viso yra labai linksmas žmogus, jeigu jis mano, kad jam galėtų valstiečių žaliųjų partija padėti rinkimuose, kada mes turėsime savo pačių kandidatą“, – sakė R. Karbauskis.

DELFI primena, kad V. Pranckietis iš LVŽS išstojo šių metų rugsėjį, kilus įtampoms su partijos pirmininku R. Karbauskiu dėl to, kad nesutiko savanoriškai trauktis iš Seimo pirmininko posto. Šita pozicija pagal koalicijos sutarimą buvo numatyta „socialdarbiečiams“.