Jeigu samdysite profesionalų NT ekspertą, kuris turi patirties pirkti ir parduoti, būsite užtikrinti, kad vos įėję į būsimus namus norėsite juose gyventi, įsivaizduosite būstą kaip jau savo namus. Tačiau yra atvejų, kai savininkų lūkesčiai būna per dideli. Nors būsto kaina labiausiai lemia vieta, visgi, rinkoje esant pakilimui, vyksta didelė konkurencija ir dažnai kiekviename rajone yra keletas panašaus reikalingo ploto būstai, kurie atitiks jūsų reikalavimus. Kas lemia, kad vienas iš tų būstų bus parduotas greičiau ir brangiau, o kitas „lauks" savojo pirkėjo mėnesių mėnesius?

Šį kartą nesiplėsime, kaip svarbu tinkamas objekto pardavimas. Šiandien plačiau papasakosime apie būsto išplanavimo bei įrengimo svarbą ir kaip tai lemia pardavimo sėkmę. Dauguma naujakurių turi savo viziją, kaip nori įsikurti, įsirengti namus, tačiau retas susimąsto apie praktiškumą.

Visuomenėje vis dar gajus „pasidarysiu pats" kultas, su kurio pasekmėmis kartais tenka gyventi ilgai ir kiekviename žingsnyje pastebėti padarytas klaidas, kurių ištaisymas kainuoja ir laiko, ir finansinių išteklių. Lyginant analogiškus būstus, visada tas, kuris įrengtas profesionalaus dizainerio, bus pranašesnis, kartais brangesnis ne dėl išaugusių įrengimo kaštų, o tiesiog dėl to, kad atrodo kur kas patraukliau nei kiti esantys pasiūloje butai. Be to, žmonės, prieš pradėdami įsirengti ar remontuoti būstą, visada galvoja, kad darydami patys sutaupys, tačiau dažnai išleidžia daugiau ir neišvengia klaidų.

Rasa Mitkienė, NT ekspertė

Dizainerio indėlis – logiškas ir patrauklus išplanavimas

Šiais laikais žmonės pakankamai dažnai keičia savo gyvenamąją vietą, ir teisingai suprojektuoti interjero apartamentai gali būti pelninga investicija, todėl tai dar viena priežastis, kodėl įsirenginėjant namus reikia kreiptis į savo srities profesionalą, interjero dizainerį.

Interjero dizainerė, dizaino studijos savininkė Olga Kondratova aiškina, kad vienas iš svarbiausių dizainerio indėlių – logiškas erdvės išplanavimas, nes tai sprendžia erdvių paskirstymą ir perskirstymą pačiu teisingiausiu ir tvarkingiausiu būdu. Dėl protingo išplanavimo jūs sutaupysite ne tik pinigų, bet ir laiko.

Būsto pokyčiai: prieš ir po dizainerio darbo

Dizainerė tęsia, kad profesionalų paruošti brėžiniai padeda išvengti klaidų statybos metu ir atkreipia dėmesį į detales, kurios atrodo nesvarbios remonto pradžioje. Profesionalaus dizainerio pateiktame projekte numatomi visi galimi ateities pakeitimai ir tai suteikia galimybę, esant poreikiui, lengvai perorganizuoti erdves bei padeda išvengti nepatogumų naujam buto šeimininkui.

Dizainerė pasidalijo savo studijos sukurtais būsto įrengimo sprendimais:

Teisingi interjero apipavidalinimo sprendimai – taip pat ne mažiau svarbus aspektas įsirenginėjant namus, kuris lemia bendrą namų estetinį vaizdą. Taip pat O. Kondratova pataria, kad įrenginėjant namus būtina atsižvelgti į geografinę padėtį bei namo architektūrinę stilistiką, o ne tik į savininko skonį. Anot jos, net neverta bandyti nei savo pačių, nei dizainerio pastangomis šiuolaikinės statybos bute apjungti panoraminį stiklą su klasikiniais pilastrais ir virtuvine sala. Kaip tikina dizainerė, naujos statybos butuose geriausiai atrodo lakoniški šiuolaikiniai interjerai arba modernizmo amžiui būdingas interjeras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)