Pats R. Masiulis į jo atžvilgiu viešai reiškiamus kaltinimus reaguoja lakoniškai.

„P. Karbauskio persekiojimas po truputį įgauna maniakiškų bruožų“, – trumpai į LVŽS lyderio viešus komentarus sureagavo R. Masiulis, teigdamas, kad plačiau į tai veltis nenori.

Pareiškimus jo atžvilgiu nenoriai komentuoja ir anksčiau šias pareigas ėjęs politikas.

Šešioliktoje Algirdo Butkevičiaus Vyriausybėje R. Sinkevičius yra ėjęs susisiekimo ministro pareigas, o R. Masiulis dalį laiko buvo energetikos ministru.

R. Karbauskis interviu „Žinių radijui“ trečiadienio rytą kalbėjo, kad paskelbs informacijos kaip dalis artimų R. Masiuliui žmonių esą migravo paskui jį iš vieno sektoriaus į kitą.

„Jis energetikoje, jie visi tame pačiame sektoriuje, R. Masiulis nueina į susisiekimą, jie visi važiuoja į ministerijos pavaldžias įmones. Toks įdomus dalykas, prašysime, kad STT tirtų šį klausimą giliau“, – kalbėjo LVŽS lyderis, kurį pacitavo ELTA.

Paklaustas, ar gali būti informacijos dėl R. Masiulio įtartinos kadrų politikos, R. Sinkevičius atsakė vienu žodžiu: „gali“.

„Daugiau komentuoti nenorėčiau dėl vienos priežasties. Savu laiku įkūriau susisiekimo ministrų klubą. Mes sutarėme, priimdami, kad ministras ministro nekritikuoja – ypač veikiančio ministro, ir viešai – vienas kito nekritikuojame. Buvęs ministras buvusio ministro irgi nekritikuoja“, – sakė parlamentaras.

Žada, kad paviešins informaciją

DELFI primena, kad R. Karbauskis žada paviešinti informaciją apie esą R. Masiulio, jam būnant ministru, įdarbintus asmenis. Jis žada su šia informacija supažindinti ir Specialiųjų tyrimų tarnybą.

Jis pabrėžė, kad tai daug skandalingesnė informacija, nei ta, kurią pateikė STT apie Lietuvos lenkų rinkimų akcijos–krikščioniškų šeimų sąjungos atstovų ryšius susisiekimo sektoriuje.

„Toje lentelėje, kurią mes pateiksime, vieno žmogaus atlyginimas yra beveik tapatus tiems 12 žmonių, kurie STT pažymoje buvo susiję su LLRA–KŠS. Čia yra šnekama apie žmones, kurie gauna ir 5 tūkstančius eurų į rankas, 7 tūkstančius, tokie atlyginimai. Jie keliauja paskui R. Masiulį. Jis energetikoje, jie visi tame pačiame sektoriuje, R. Masiulis nueina į susisiekimą, jie visi važiuoja į ministerijos pavaldžias įmones. Toks įdomus dalykas, prašysime, kad STT tirtų šį klausimą giliau“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Skvernelis: girdėjau apie patarėjų veiklą

Premjeras Saulius Skvernelis sakė, kad neturėjo indikacijų apie tai, kad R. Masiulis, tuomet, kai ėjo ministro pareigas, būtų stengęsis sektoriuje įdarbinti jam artimus asmenis.

„Tai buvo mūsų Vyriausybės ministras, kuris dirbo trejus metus, kažkokių indikacijų didelių nebuvo apie tai. Galbūt - kai kurie su ministru susiję asmenys. (…) Skaitėme ir viešoje erdvėje, (kad buvo) patarėjai, kurie įdarbinėjo arba bandė įdarbinti savo kolegų brolius, giminaičius. Tie dalykai buvo girdėti, o čia dabar - kas bus ryt ar poryt, aš nežinau detalių“, - sakė S. Skvernelis.

Jo nuomone, dėl tokio pobūdžio informacijos nereikėtų trukdyti specialiųjų tarnybų, nebent būtų aiškūs įstatymo pažeidimo požymiai.

Grasinimus vadina Narkevičiaus gelbėjimu ir kerštu už Vaitkų

Tuo metu R. Masiulis anksčiau Eltai tvirtino, kad tai yra dar vienas R. Karbauskio žingsnis gelbstint susisiekimo ministrą J. Narkevičių.

R. Masiulis patikino, kad visos atrankos į susisiekimo sektorių buvo vykdomos pagal aukščiausius skaidrumo kriterijus. „Mano vadovavimo susisiekimo sektoriui metu visos atrankos buvo vykdomos pagal aukščiausius skaidrumo kriterijus. Atrankas vykdė nepriklausomos atrankų bendrovės ar tam skirtos valstybinės institucijos“, – sakė R. Masiulis.

R. Masiulis dar kartą pasikartojo, kad tai „valstiečių“ lyderio kerštas už tai, jog jis, būdamas ministru, pašalino Arvydą Vaitkų iš Uosto direkcijos vadovo pareigų.

„Kad Karbauskis keršys, žinojau tą pačią akimirką, kai atleidau uosto vadovą“, – sakė R. Masiulis.