„Kreipsis į STT, prašydami, kad tirtų šitą klausimą giliau (...). Jeigu STT netirs šio pavyzdžio, neplės tyrimo, tai bus dvigubi standartai, kad vieniems viskas galima, kitiems nieko negalima. Čia net nėra ką lyginti su (Jaroslavo Narkevičiaus atveju. – ELTA), ką mes parodysime“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis neslepia, kad R. Masiulio įdarbinti asmenys, skirtingai, nei J. Narkevičiaus pažymoje, yra susiję su artima aplinka. „Valstiečių“ lyderis teigia, kad vadovaujamas pareigas susisiekimo sektoriuje ėjo R. Masiulio buvę bendradarbiai, bendramoksliai bei artimi draugai.

„Paskelbsime didelį asmenų sąrašą, susijusį su R. Masiuliu. Pateiksime nepotizmo pavyzdį, kaip keliauja didelių valstybinių įmonių vadovai, valdybų pirmininkai, pavaduotojai. Kaip jie keliauja iš vienos sferos į kitą kartu paskui Roką Masiulį. Tai yra jo buvę bendradarbiai, bendramoksliai, artimi draugai. Tai akivaizdus nepotizmo pavyzdys“, – teigė jis.

R. Karbauskis sakė, kad savo nuomonės nekeičia – ministrui įprasta savo politinio pasitikėjimo komandą sudaryti iš su savo atstovaujama partija susijusių asmenų.

„Kada žmogus tampa ministru, kad jis savo politinę grupę suformuoja iš su partija susijusių žmonių. Tai yra logiška, o šitoje vietoje nieko bendro su tuo neturi. R. Masiulis niekada jokiai partijai nepriklausė, jei priklausė, tai tik anksčiau kažkada. Bet čia yra visai kitas atvejis: draugai, bičiuliai, bendramoksliai, žmonos draugės“, – turimą informaciją vardijo R. Karbauskis.

Paklausus, kokiose pozicijose tie asmenys dirba, LVŽS lyderis pareiškė, kad aukščiausiose, tačiau dabar pavardžių ir konkrečių pozicijų nevardins.

Jis pabrėžė, kad tai daug skandalingesnė informacija, nei ta, kurią pateikė STT apie LLRA–KŠS atstovų ryšius susisiekimo sektoriuje.

„Toje lentelėje, kurią mes pateiksime, vieno žmogaus atlyginimas yra beveik tapatus tiems 12 žmonių, kurie STT pažymoje buvo susiję su LLRA–KŠS. Čia yra šnekama apie žmones, kurie gauna ir 5 tūkstančius eurų į rankas, 7 tūkstančius, tokie atlyginimai. Jie keliauja paskui R. Masiulį. Jis energetikoje, jie visi tame pačiame sektoriuje, R. Masiulis nueina į susisiekimą, jie visi važiuoja į ministerijos pavaldžias įmones. Toks įdomus dalykas, prašysime, kad STT tirtų šį klausimą giliau“, – kalbėjo jis.

Ramūnas Karbauskis

„Ir mes čia pateiksime tik aukščiausią lygį, o jeigu nusileisti iki tiek, kiek buvo STT pažymoje, kur paštininkai buvo minimi, tai būtų šimtai ir daug šimtų žmonių, kurie buvo susiję, kurie keliauja pagal ryšius. Tai yra korupciniai ryšiai“, – Žinių radijo laidoje sakė R. Karbauskis.

LVŽS lyderis teigė, kad jei kalbama apie korupciją, tai reikia kalbėti „tikrais pavyzdžiais“.

„Kada buvo paimtas J. Narkevičiaus pavyzdys, tai ten iš viso nieko nėra. Kas paštininkus priima į darbą, naudodamasis korupciniais ryšiais“, – radijo eteryje ironizavo valstiečių vadovas.

Tuo metu R. Masiulis anksčiau Eltai tvirtino, kad tai yra dar vienas R. Karbauskio žingsnis gelbstint susisiekimo ministrą J. Narkevičių. R. Masiulis patikino, kad visos atrankos į susisiekimo sektorių buvo vykdomos pagal aukščiausius skaidrumo kriterijus.

„Mano vadovavimo susisiekimo sektoriui metu visos atrankos buvo vykdomos pagal aukščiausius skaidrumo kriterijus. Atrankas vykdė nepriklausomos atrankų bendrovės ar tam skirtos valstybinės institucijos“, – sakė R. Masiulis.

R. Masiulis dar kartą pasikartojo, kad tai „valstiečių“ lyderio kerštas už tai, jog jis, būdamas ministru, pašalino Arvydą Vaitkų iš Uosto direkcijos vadovo pareigų.

„Kad Karbauskis keršys, žinojau tą pačią akimirką, kai atleidau uosto vadovą“, – sakė R. Masiulis.