Mačiau, kaip vienoje Kauno „Iki“ parduotuvių elgiamasi su kasos darbuotojais. Jau ne pirmą vakarą matau prie kasos merginą, kuri net raudona nuo nuovargio, nes yra ten viena nuo 20 val. iki 22 val. vakarais. Pastarąjį vakarą, kai mačiau, ji verkė!!!

Eilės buvo didžiausios, o pasikviesti į pagalbą ji nieko neprisikvietė. Net gavo kartą per kuprą, nes nebuvo pažymėtos jos cigaretės, kurios buvo pirktos kitoje parduotuvėje.

Kitas dalykas – tai pertraukos. Kaip suprantu, žmogui priklauso 1 valanda pietų ir dar viena pertrauka 30 minučių (padalintų per visą dieną), jeigu žmogus dirba 12 dirba žmogus 12 valandų. Bet kasininkės tų minučių net negauna ir dar buvo aprėktos, kad eina atsipūsti, kai žmonių nėra.

Pati dirbau toje parduotuvėje, bet pabėgau, nes neatlaikė nervai. Tikras žmonių išnaudojimas. O kai dar pasako, kad mes jaunos ir tikrai negalime būt pavargusios, tai atsiprašau...

Man pačiai teko verkti kasoje, nes pamainos viršininkė aprėkė mane prie žmonių už klaidą, kurios nemokėjau ištaisyti. Kai paklausiau jos, kiek valandų, aprėkė ir liepė patylėti.

Ir dar pridursiu. Kodėl terminalo/kasos kasininkai gauna lygiai tokią pačią algą kaip kasininkai, kurie tiesiog sėdi kasoje? Terminalas ir kasa – du dalykai, už kuriuos tas žmogus atsakingas. Jis atsakingas už prekių pardavimą ir dar atsakingas už cigarečių krovimą, skaičiavimą, bilietų spausdinimą ir t.t.

Buvę vadovai. Ar jums malonu matyti verkiančius darbuotojus, kurie bijo net žodį ištarti, nes gali būti aprėkti?

***

Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Indrė Baltrušaitienė teigė, kad prekybos tinklui žinoma merginos pasakojama situacija.

„Aprašytas atvejis mums yra žinomas. Labai apgailestaujame, jei yra kolegų, kurie jaučiasi, kad jų pastangos nėra vertinamos. Organizuodami procesus stengiamės, kad visi darbuotojai suprastų, kad jų darbas labai svarbus ir jokia parduotuvė be jų negali veikti.

Planuodami parduotuvių darbuotojų darbą bei jų pertraukas vadovaujamės Lietuvos darbo kodekso nuostatomis. Aiškinamės ir tiriame šią situaciją su parduotuvės ir regiono, kuriam yra priskirta minima parduotuvė, vadovais. Išsiaiškinę jos aplinkybes, imsimės priemonių, kad ji būtų išspręsta“, – patikino I.Baltrušaitienė.