Pastarąją savaitę vykusiame NSGK komiteto posėdyje V. Pranckietis buvo klausiamas, kodėl neinicijavo parlamentinio tyrimo, gavęs Valstybės saugumo departamento (VSD) surinktą informaciją apie abejotinus I. Rozovos ryšius. Seimo vadovas atsakydamas tvirtino, kad tuomet manęs, jog tokį tyrimą galėjo inicijuoti pats NSGK.

V. Pranckietis teigia, kad pats pasitraukimo iš einamų pareigų nesvarstytų net tuo atveju, jei NSGK, atlikęs tyrimą, nuspręstų, jog jis asmeniškai turėjo aktyviau reaguoti gavęs informacijos apie I. Rozovą.
„Aš paklausčiau tų, kurie nieko nedarė, kodėl jie nieko nedarė ir kodėl nė vienas nepatarinėjo, kad reikia kažką daryti. Jie vis apeiliuoja į iniciatyvą, patys turėdami tokią pačią informaciją, bet patys turbūt nematė tokio tyrimo perspektyvos“, – trečiadienį LRT radijui sakė V. Pranckietis.

Seimo pirmininko teigimu, keliami klausimai tiek dėl jo, tiek dėl I. Rozovos yra grįsti skirtingais interesais.

„Mes kalbame apie du skirtingus klausimus: I. Rozovos klausimas ir mano klausimas yra skirtingi ir skirtingais interesais grįsti“, – teigė V. Pranckietis, pridurdamas, kad keliamam klausimui dėl jo atsakomybės, ko gero, įtakos daro artėjantys Seimo rinkimai.

„Visiems suprantama, kodėl dabar viskas juda: ateiname į rinkimus, yra konkurencija, natūrali būsena ir, norėdami atrodyti geresniais už kitus, žiūrim kuo blogesnis yra kitas“, – apibendrino V. Pranckietis.

Seimo pirmininkas į NSGK trečiadienį buvo kviečiamas paaiškinti, kodėl jis, 2018 metų sausį gavęs iš VSD rekomendaciją neišduoti Seimo narei I. Rozovai leidimo dirbti su įslaptinta informacija, elgėsi skirtingai, nei anksčiau gavęs tokią pat rekomendaciją dėl Mindaugo Basčio. NSGK nariai stebėjosi, kodėl V. Pranckietis pats neinicijavo tyrimo dėl parlamentarės.

ELTA primena, kad antradienį 44 parlamentarai pasirašė dėl apkaltos tyrimų komisijos parlamentarei Irinai Rozovai sudarymo.