Kaip informavo visuomeninės organizacijos „Visuomeninė sąmonė“ vadovas Narekas Samsonianas, buvo sulaikyti judėjimo „Adekvad“ aktyvistai Grigoras Minasianas ir Azatas Adamianas.

Antradienį Jerevane taip pat buvo sulaikyti opozicinio visuomeninio politinio judėjimo VETO lyderis Narekas Malianas ir opozicinio judėjimo „Adekvad“ vadovas Arturas Danielianas, taip pat šios organizacijos narys Konstantinas Ter-Nakalianas.

„Narekas Malianas ir Konstantinas Ter-Nakalianas sulaikyti. Jie įtariami neteisėtu ginklo laikymu ar nešiojimu“, – naujienų agentūrai „Interfax“ nurodė policijos spaudos tarnyba.

Vėliau antradienį policija paleido N. Malianą ir K. Ter-Nakalianą.

N. Maliano advokatas Rubenas Melikianas žurnalistams pranešė, kad sulaikymo metu opozicionierius ginklo neturėjo.

„Pas mane nerado neteisėto ginklo, nes ginklo neturiu. Turiu legalų medžioklinį ginklą, bet su juo nevaikštau gatve“, – prie policijos būstinės žurnalistams sakė N. Malianas.

K. Ter-Nakalianas irgi sakė neturintis jokių ginklų.

„Visiškai neturiu ginklo – nei legalaus, nei nelegalaus. Vienintelis mano ginklas – internetas ir socialiniai tinklai, kur parodau realią ministro pirmininko Pašiniano politiką“, – tvirtino jis.

VETO lyderis Armėnijoje žinomas dėl kovos su George'o Soroso Atviros visuomenės fondu.

Iki dabartinio Armėnijos vyriausybės vadovo Nikolo Pašiniano atėjimo į valdžią N. Malianas buvo šalies policijos viršininko Vladimiro Gaspariano patarėjas.

K. Ter-Nakalianas yra Armėnijos naujienų agregatoriaus (surinktuvo) „blogNEWS“ redaktorius.

Tuo metu prie policijos būstinės Jerevane susirinko aktyvistai ir opozicijos politikai, tvirtinantys, kad valdžia opozicionierių areštais mėgina daryti jiems spaudimą.

„Armėnijos vadovybė bando nuslėpti ar nukreipti visuomenės dėmesį nuo savo politinių nesėkmių. Iškelsime šį klausimą tarptautiniu mastu. Tai akivaizdus oponentų politinis persekiojimas“, – sakė žurnalistams anksčiau valdžioje buvusios Respublikonų partijos pirmininko pavaduotojas Armenas Ašotianas.