Hunterio Bideno vaidmuo Ukrainos dujų koncerno „Burisma“ stebėtojų taryboje yra aiškus interesų konfliktas, nes jo tėvas, būdamas viceprezidentas, buvo atsakingas už JAV politiką Ukrainos atžvilgiu, kalbėjo advokatė Pam Bondi. Gynėjas Ericas Herschmannas sakė, jog keista, kad nebuvo tiriamas Bidenų vaidmuo. Jei oligarchai būtų mokėję D. Trumpo vaikams, demokratai esą būtų seniai pradėję tyrimą.

Demokratams rūpi tik apginti J. Bideną, argumentavo E. Herschmannas. J. Bidenas lapkritį vyksiančiuose rinkimuose ketina mesti iššūkį D. Trumpui.

D. Trumpas spaudė Ukrainą pradėti tyrimą prieš J. Bideną. Pasak demokratų, dėl to prezidentas sulaikė Kongreso jau nuspręstą karinę paramą šaliai. Taip jis esą norėjo pakenkti J. Bidenui ir savo naudai palenkti JAV prezidento rinkimus lapkritį. Anot D. Trumpo advokatų, prezidentui tik buvo svarbu, kad Ukrainoje būtų kovojama su korupcija.

Atstovų Rūmai gruodį demokratų balsais apkaltino D. Trumpą piktnaudžiavimu valdžia ir tyrimo Kongrese trukdymu. Dabar kaltinimus svarsto respublikonų kontroliuojamas Senatas.