Kaip BNS informavo teismo atstovė Olga Sadovskaja, nušalinimas pareikštas nukentėjusiųjų advokato po to, kai teisėjas paskelbė tenkinantis prašymą dėl bylos nagrinėjimo neviešuose posėdžiuose.

Sprendimą dėl nusišalinimo bylą nagrinėjantis teisėjas Svajūnas Bliudsukis skelbs kitame posėdyje, numatytame vasario 13 dieną.

Naujienų portalai skelbė, kad uždarų posėdžių byloje prašė kaltinamųjų advokatai bei kaltinimą palaikanti prokurorė, tuo metu nukentėjusieji laikėsi pozicijos, kad byla turėtų būti nagrinėjama viešai.

Medikas Aivaras Miltenis šioje byloje kaltinamas išžaginimu, o prodiuseris Ričardas Pinikas – neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, poveikiu liudytojui bei fizinio skausmo sukėlimu.

Ikiteisminis tyrimas dėl 22 metų merginos žūties pradėtas 2017 metų lapkričio 20 dieną, po to, kai ji iškrito iš bendro naudojimo 14 aukšto viešbučio balkono Klaipėdoje ir žuvo.

Ikiteisminis tyrimas buvo atliekamas dėl daugiau nusikaltimų: be minėtųjų, taip pat dėl sukurstymo nusižudyti ar privedimo prie savižudybės, prekybos žmonėmis ir nužudymo, siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą.

Tačiau, kaip yra skelbusi prokuratūra, atlikus visus duomenų rinkimo ir patikrinimo veiksmus, sulaukus visų specialistų išvadų ir ekspertizių aktų, gavus reikalingus duomenis iš užsienio valstybių, baudžiamasis procesas dėl šių straipsnių nutrauktas.

Šį sprendimą skundė merginos artimųjų advokatas, jo skundus nagrinėjo aukštesnysis prokuroras, Klaipėdos apylinkės ir Klaipėdos apygardos teismai, visi jie skundus atmetė.

Ikiteisminį tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.