Savaitės pradžioje Kulių miestelio gyventoja Nijolė Suslova feisbuke parašė apie sekmadienį nutikusią nelaimę. Gaisras liepsnojo taip, kad gelbėtojams teko smarkiai darbuotis. Deja, ne tik ji su vyru ir vaikais, bet ir dar 7 šeimos liko benamiais.

„Ugnis pasiglemžė viską. Kad ir kaip apmaudu, prašau pagalbos visų draugų ir artimųjų...

Pirmiausia ieškome stogui remontuoti tinkamos medienos, elektros instaliacijos remontui reikalingos įrangos, tapetų, grindų dangos, dažų ir kitų bent kosmetiniam remontui reikalingų priemonių. Net patys nežinome, nuo ko pradėti. Tikra nelaimė.

Tikimės, kad ekspertai leis remontuoti namą ir tvarkytis, kitu atveju liksime gatvėje su dviem neįgaliais vaikais ir paaugle dukra...“ – liūdną realybę atskleidė N. Suslova.

Gaisro iš pagalbos prašymo vaizdai

Nelaimė įvyko sekmadienį, apie 16 valandą. Moteris prisiminė namie pradėjusi užuosti dūmų kvapą.

„Visi užuodėme. Tada vyras išbėgo į lauką ir pamatė iš kitos laiptinės besiveržiančius juodus dūmų kamuolius. Nieko nelaukdamas parbėgo namo, liepė mums visiems greitai rengtis ir bėgti lauk, nes degam.

Netrukus, vos atvažiavus gaisrininkams, viskas pradėjo degti atvira liepsna. Mano žentas ugniagesiams parodė tvenkinį, iš kurio galima semti vandenį, nes gaisrinių automobilių cisternos jau ištuštėjo.

Deja, aukų išvengti nepavyko. Bent iš žmonių niekas nenukentėjo. Tačiau gaisre žuvo kaimynės prancūzų buldogas, šuniukas. Likom be namų, glaudžiamės pas dukrą. Globojame du neįgalius anūkus. Iki šiol nesuvokiame, kas įvyko.

Patyrėme šoką, kad netekome namų ir kol kas nežinome, ar leis į juos grįžti, ar paskelbs namą avarinės būklės. Iš vienos viso daugiabučio dalies ugnis nepaliko nieko.

Mūsų pusė aprūkusi, grįžti gyventi gaisrininkai kol kas neleidžia dėl vandens ir elektros instaliacijos. Bet mes viliamės, kad leis remontuoti“, – tikėjosi N. Suslova.

Pasak jos, gesindami gaisrą ugniagesiai ieškojo ir atvirose liepsnose degančių dujų balionų. Moters teigimu, už nelaimę atsakingas jai pačiai artimas žmogus.

„Gaisras kilo iš mano brolio buto. Jį brolis jau daug metų šildė, kūrendamas drabužius, plastmasę ir visokius kitus dalykus. Prieš savaitę priešgaisrinė tarnyba jam buvo uždraudusi kūrenti krosnį, bet perspėjimus brolis ignoravo...“ – pasakojo nukentėjusioji.

Namas nebuvo draustas, nes, pasak gyventojų, joks draudimas tokio seno medinio namo nuo gaisro nedraudė.

„Padėkite, kas kuo galite, o kas negalite – bent pasimelskite už visas 8 šeimas“, – prašė moteris.

Visą informaciją, kaip padėti nukentėjusiems nuo šio gaisro, galite rasti čia:

Tam, kad pervedimas būtų skirtas konkrečiai šeimai padėti, paskirtyje reikėtų nurodyti tos šeimos pavardę.