Siūloma nustatyti mero pareiginės algos koeficientą 18,3, mero pavaduotojo – 15,3 (baziniais dydžiais).

Ligi šiol mero pareiginės algos koeficientas – 18, o vicemero – 15.

Bazinis dydis 2020 metais yra 176 eurai.

Pasikeis ir priedo už ištarnautus valstybei metus mokėjimas.

Sprendime siūloma nustatyti, kad mero ir mero pavaduotojo priedą už tarnybos Lietuvos valstybei stažą sudaro 1 proc. pareiginės algos už kiekvienus tarnybos Lietuvos valstybei metus. Šio priedo dydis neturi viršyti 30 proc. pareiginės algos.

Ukmergės rajono savivaldybės Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus vedėja Zina Kurmelienė paaiškino, kad mero ir mero pavaduotojo darbo užmokestis nustatomas pagal Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatymą.

Šiemet įsigaliojo šio įstatymo pakeitimai, diferencijuojantys merų ir merų pavaduotojų pareiginės algos koeficientus pagal savivaldybės gyventojų skaičių. Tačiau vietoje anksčiau buvusių dviejų kategorijų padarytos penkios.

Ukmergė patenka į grupę savivaldybių, kuriose gyvena nuo 15 tūkst. iki 50 tūkst. gyventojų.

Savivaldybės taryba šį klausimą svarstys kitą savaitę.

Viešai skelbiama, kad Ukmergės rajono mero vidutinis mėnesinis darbo užmokestis popieriuje 2019 metais buvo 3 342, mero pavaduotojo – 2 834 eurai.

O Seimo narys Kęstutis Masiulis neseniai pasiūlė merų ir vicemerų algas susieti su vidutiniu darbo užmokesčiu toje savivaldybėje.

Parlamentaras registravo pataisas, kuriomis perpus sumažinami savivaldybės vadovų pareiginės algos koeficientai, tačiau pridedami du vidutiniai tos savivaldybės darbo užmokesčiai.

Pataisos iniciatorius sako, kad taip merai ir vicemerai bus labiau suinteresuoti savo vadovaujamų savivaldybių žmonių gerove, stengsis pritraukti investicijų ir plėtoti vietos darbo rinką, dės daugiau pastangų kovodami su nelegaliai mokamais atlygiais.