„Iš Klaipėdos uosto geležinkeliu sekmadienį į Novopolocko stotį atriedėjo 59 cisternų sąstatas su maždaug 3,5 tūkstančio tonų. Visą naftos iš Norvegijos partiją, kurią atgabeno tanklaivis „Breiviken“, įmonė turėtų gauti per dvi artimiausias savaites“, - sakė koncerno atstovas.

Maždaug 86 tūkstančius tonų naftos, kurią Baltarusija pirko Norvegijoje, sausio 23 d. į Klaipėdą atplukdė Norvegijos tanklaivis „Breiviken“. Toliau nafta užsakovui gabenama geležinkeliu. Visos partijos transportavimas truks maždaug dvi savaites. Pastarąjį kartą nafta į Baltarusiją tranzitu per Lietuvą buvo gabenama 2017 metais.

Rusijos naftos tiekimas Baltarusijos naftos perdirbimo įmonėms buvo nutrauktas sausio 1 d., kadangi Maskva ir Minskas nesusitarė dėl jos tiekimo sąlygų šiais metais. Vėliau tiekimą iš dalies atnaujino grupės „Safmar“ kompanijos.

Sausio viduryje Baltarusijos pirmasis vicepremjeras Dmitrijus Krutojus pranešė, kad jo šalis nusiuntė pasiūlymus dėl naftos pirkimo Ukrainai, Azerbaidžanui, Kazachstanui, Lenkijai ir Baltijos šalims.
Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka gruodžio 31 d. įpareigojo naftos ir chemijos komplekso vadovybę artimiausiu metu užtikrinti naftos tiekimą šaliai iš alternatyvių šaltinių. Kaip buvo sakoma naujienų agentūros „BelTA“ pranešime, pirmiausia omenyje turimas naftos tiekimas geležinkeliais iš Baltijos uostų.