„Jau trys paros, kaip mes sustabdę veiklą. „Vilniaus vandenys“ nepriima iš mūsų cecho jokių nuotekų, o vakar patikrinus „Vilniaus vandenų“ nuotekų išleidimo į Nerį vamzdį, akivaizdžiai matoma, kad plastiku užterštas vanduo toliau sėkmingai patenka į aplinką. Šį faktą kartu su antstoliais fiksavome vaizdo kamera. Tad ar tikrai miesto vadovybė ir jai priklausančios įmonės „Vilniaus vandenys“ atstovai pagristai svaidosi kaltinimais mūsų atžvilgiu“, – išplatintame pranešime sako „Granulės“ Verslo plėtros vadovė Justė Prunskienė.

Įmonė tikina, kad Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas ir „Vilniaus vandenų“ atstovai viešai žiniasklaidoje esą skleidžia neetišką ir niekuo nepagrįstą informaciją, esą „Granulės“ galimai teršia Nerį plastiko atliekomis, nors šis faktas nėra nustatytas.

„Aplinkosaugos institucijų atstovai žiniasklaidai aiškiai nurodė, kad jokio konkretaus fakto apie iš bendrovės „Granulės“ cecho išleidžiamas plastiku užterštas atliekas nėra nustatę. Bendrovė „Granulės“ pajamas uždirba būtent iš plastiko atliekų perdirbimo, todėl išleisti į nuotekų sistemą vertingą žaliavą nėra jokios logikos“, – akcentuoja įmonė.

J. Prunskienė nurodo, kad neplaninis aplinkosaugininkų patikrinimas dar tik pradedamas, tačiau dėl ankstesnių „Vilniaus vandenų“ atliktų mėginių tyrimų įmonė pretenzijų esą nėra sulaukusi.

„Paskutiniai 2019 metų spalio 16 dienos mūsų turimi mėginių rezultatai rodo, kad iš mūsų ištekančios nuotekos atitinka visas leistinas normas, ir patvirtina, kad jokių aplinką teršiančių dalelių mūsų įmonė neišleidžia“, – tikina J. Prunskienė.

ELTA primena, kad nevyriausybinė organizacija „Lašišos dienoraštis“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame, pasak jų, – „Vilniaus vandenų“ išleistuvas, kuris „išleidžia ne tik juodą it mazutas vandenį, bet ir įvairias smulkintas šiukšles. O šių smulkinto plastiko (ir ne tik) dalelių randama net už keliolikos kilometrų esančiame Neries regioniniame parke.“

Vilniaus vicemeras V. Benkunskas feisbuke anksčiau rašė, kad plastikas į siurblinę galėjo patekti tik iš konkrečios įmonės teritorijos. Antradienį „Žinių radijui“ jis sakė, kad plastiku užterštos atliekos plaukia iš bendrovės „Ecso“ teritorijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)