„Kairioji dedikuota Vilniui, o dešinė – Kaunui, bet gali būti ir atvirkščiai“, – teigiama Kauno miesto savivaldybės pranešime.

Nuotaikingose kojinių iliustracijose pavaizduoti gimtadienį švenčiantys stilizuoti miestų simboliai – torto bei konfeti fone šokantys tauras ir geležinis vilkas.

„Jos skirtingos, bet drauge puikiai dera, taip atskleisdamos pagrindinę sumanymo žinutę. Ji kalba apie tai, kad stiprus ryšys tarp mūsų miestų išlieka ir varge, ir džiaugsme, o dabartinė ir laikinoji sostinės išties yra neišskiriamos poros pavyzdys. Miestų konkurencija ir iš to kildavusios nesantaikos kibirkštys jau seniai pasiliko istorijos paraštėse. Turime suprasti ir vertinti tai, kaip stipriai visi esame tarpusavyje susiję“, – sakė Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis.

Kojinės įamžintos ir šventiniame atviruke.

Penktadienį Kauno savivaldybės vadovai nusiuntė simbolines dovanas kolegoms į Vilnių, o patys sostinės gimtadienio išvakarėse nebe pirmus metus sulaukė atsako – šventinio torto.

Ankstesniais metais sausio 25-ąją Kaunas kviesdavo vilniečius į svečius.

Vilnius, kaip miestas ir sostinė, pirmą kartą rašytiniuose šaltinuose paminėtas 1323-iųjų sausio 25-ąją Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino rašytame laiške Vakarų Europos krikščionims.

Minėtu laišku krikščionys pirkliai, kariai, amatininkai, žemdirbiai ir dvasininkai iš viso pasaulio, ypač iš Liubeko, Štralzundo, Brėmeno, Magdeburgo ir Kelno, kviesti atvykti ir apsigyventi Lietuvoje.

Tuometinis Lietuvos didysis kunigaikštis taip pat pranešė ketinantis priimti krikštą.