„Iš viso 34 [JAV ginkluotųjų pajėgų] nariams buvo diagnozuoti smegenų sukrėtimai arba trauminiai smegenų pažeidimai“, – žurnalistams sakė Pentagono atstovas Jonathanas Hoffmanas.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas iš pradžių paskelbė, kad jokie amerikiečiai nenukentėjo per anksčiau šį mėnesį Irano įvykdytą smūgį Ain al Asado bazei vakarų Irake, bet vėliau tarnybos pranešė, kad 11 karių buvo sužeisti.

J. Hoffmanas sakė, kad 17 nukentėjusiųjų iš pradžių buvo perkelti gydyti į Vokietiją. Aštuoni iš jų penktadienį sugrįžo į Jungtines Valstijas.

„Jie toliau bus gydomi Jungtinėse Valstijose – arba Walterio Reedo [karinėje ligoninėje netoli Vašingtono], arba savo bazėse“, – atstovas nurodė per spaudos konferenciją Pentagone.

Dar devynių į Vokietiją išskraidintų nukentėjusių karių „būklė ten tebevertinama ir taikomas gydymas“, pridūrė J. Hoffmanas..

Kitiems 17 karių medicinos pagalba buvo teikiama Vidurio Rytuose, o dabar jie jau yra sugrįžę į tarnybą Irake.

Sausio 3-ąją surengtas Irano raketų smūgis buvo atsakas į anksčiau JAV surengtą karinį smūgį Bagdade, per kurį buvo nukautas itin įtakingas iraniečių generolas Qasemas Soleimani.

Ain al Asado bazė yra viena didžiausių Irake. Joje laikoma 1,5 tūkst. amerikiečių karių, atliekančių svarbų vaidmenį JAV vadovaujamoje koalicijoje, kovojančioje su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS), taip pat tūkstančiai Irako ginkluotųjų pajėgų narių.