„Penktadienį leidžiame drumzliname, rudeniu arba pavasariu dvelkiančiame ore. Temperatūra penktadienį svyruoja apie 3 laipsnius šilumos. Panašu, kad nieko naujo nesukursime, o artimiausią naktį taip pat sulauksime lietaus. Šeštadienį taip pat turėtų išlikti debesuotumas Vilniuje, o Žemaitijoje bus mažesnis, ten žmonės gali sulaukti ir saulės, temperatūra svyruos apie 2-6 laipsnius“, – tikino sinoptikė.

Anot jos, sausio mėnesis tikrai yra neįprastas.

„Tikrai yra ekstremaliai šilta. Pirmas ir antras sausio dešimtadienis muša visus rekordus, turbūt ir ta žiema, kuri jau įpusėjo, irgi bus viena iš šilčiausių“, – konstatavo I.Marcinonienė.

„Dabartiniai orai nėra įprasti sausio mėnesiui. Turbūt kiekvienas galėtų pasakyti, kad ženkliai šilčiau, kritulių kiekis yra aukštesnis nei norma. Tas drungnumas, debesuotumas labai vargina, norisi saulėtų dienų, o sniegas taip pat suteiktų šviesumo. Tas laikotarpis yra tikrai šiltas“, – kalbėjo pašnekovė.

Anot sinoptikės, šeštadienio naktį žymesnių kritulių nenumatoma. Vietomis pažemę nusidrieks rūkas. Vėjas suksis iš vakarų, pietvakarių, išliks smarkokas. Pasirodžius daugiau pragiedrulių, temperatūra pasiskirstys tarp 2 laipsnių šalčio ir 3 laipsnių šilumos. Vietomis rytinėje šalies pusėje kelius slidins plikledis.

Šeštadienio dieną kai kur, daugiausia vakariniuose rajonuose silpnai palynos, padulksnos. Ryto valandomis, kai kur vis dar laikysis rūkas, plikledis. Vėjas nesikeis. Įdienojus temperatūra svyruos tarp 2–6 laipsnių šilumos.

„Iki pat vasario vidurio mes neturėsime ilgesnio šalto laiko“, – laidoje konstatavo pašnekovė.

Sausio 25-oji mūsų senolių kalendoriuje – Viduržiemis. Sakoma, kad tą dieną miške savo oloje barsukas nubunda ir iškiša galvą apsidairyti.

„Barsukas pašnibždėjo, kad jeigu saulė šviečia, tai jis išlenda iš urvo. O jeigu išsigąsta savo šešėlio, įlenda ir toliau knarkia, o žiema tęsiasi ir bus ilga. Jeigu bus apsiniaukę, jis išlįs iš urvo, pasivaikščios, žinos, kad jau pavasaris visai šalia“, – sakė I.Marcinonienė.

Anot sinoptikės, žiemos neturėjome, panašu, kad ir neturėsime.

„Kad žiemos neturėjome, galiu patvirtinti, galiu net pasirašyti. Panašu, kad ir neturėsime. Tikrai turėsime vieną iš šilčiausių žiemų nuo 1961 metų. 2007-2008 metais žiema buvo gana šilta, bet dar visai neseniai, prieš dešmt metų, turėjome ekstremaliai šaltą žiemą“, – pamena sinoptikė.

„Nesu augalų specialistė, augalai, manau, prisitaiko, svarbiausia, kad nebūtų žiemos kovo ar balandžio mėnesiais“, – kalbėjo ji.