Trečiojoje „Eurovizijos" nacionalinės atrankos laidoje dalyvių pasirodymus komentavo muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, prodiuseris Vaidas Stackevičius, kompozitorius Jevaras Jasinskis, prodiuseris Leonas Somovas ir dainininkė Monika Linkytė.

Šių metų „Eurovizijos" nacionalinę atranką veda LRT laidų vedėjai Gabrielė Martirosian ir Giedrius Masalskis bei dainininkė Ieva Zasimauskaitė, prieš dvejus metus atstovavusi Lietuvai „Eurovizijos" dainų konkurse.

Antrosios laidos favoritai išaiškėjo jau praėjusį šeštadienį – apie jų pasirodymus ir komisijos bei žiūrovų verdiktą galite skaityti ČIA.

Šioje laidoje pasirodysiančios grupės ir atlikėjai:

1. „The Backs" – „Fully"

„The Backs“

Grupė „The Backs“ – tai keturios scenos profesionalės: Silvija Pankūnaitė, Eglė Gadeikytė, Berta Timinskaitė ir Algė Matekūnaitė. Jos ilgą laiką scenoje buvo matomos pritariančiųjų vokalisčių amplua šalia populiariausių Lietuvos atlikėjų, dalyvavo didžiausiuose šalies muzikiniuose, televizijos projektuose, o susiburti į savo grupę jas paskatino noras daugiau dėmesio skirti savo kūrybinėms idėjoms.

Koncertuodamos drauge keturios vokalistės atrado naują skambesį – dabar atlieka ne tik gospel muziką, bet ir autorinius kūrinius. „Labai džiaugiuosi, kad užkūrėme tokią nuotaiką ir tikiuosi, kad mums pasiseks“, – iškart po pasirodymo kalbėjo viena grupės narė. Merginoms yra tekę pažinti ir didžiąją eurovizinę sceną – kaip tąkart jautėsi pritariančiosios atlikėjos? „Jos bijo, tačiau jokiu būdu tos baimės negalima rodyti, nes mes nesame svarbiausios, svarbiausias – pagrindinis atlikėjas“, – kalbėjo merginos.

2. Bernardas – „Dad, don't be mad at me"

Bernardas

Bernardas Garbačiauskas vos 15-os metų pakėlė sparnus i Hamburgą ir buvo pakviestas mokytis į prestižinį universitetą. Po metų jis buvo priimtas į muzikos mokyklą Niujorke. Netrukus po to Bernardas buvo apdovanotas Lietuvoje už nuopelnus muzikoje. Grįžęs į tėvynę Bernardas tiki, kad atėjo laikas sublizgėti savuose namuose, todėl ryžosi dalyvauti nacionalinėse projekto atrankose.

„Fantastiška scena. Tai yra mano namai, mano šalis, visada gera sugrįžti“, – iškart po savo numerio teigė atlikėjas. Bernardas tiki, kad jis gali atstovauti Lietuvai didžiojoje Nyderlandų scenoje, kadangi muzika jam yra visas gyvenimas.

„Turiu labai mylinčius tėvus, tikriausiai labiausiai palaikančius tėvus, kokie tik gali būti. <...> Bet yra tokių tėvų, kurie nesupranta vaikų ambicijų. Įstojau į tokių žmonių batus ir parašiau šią dainą“, – pasakojo vaikinas. Pasirodo, kad jautri daina klausytojus sužavėjo dar iki šou atrankų, kadangi buvo norinčiųjų ją nusipirkti. „Visada sunku parduoto savo dainą, nes jos kaip mano vaikai – sunku paleisti“, – neslėpė jis.

3. Justina Žukauskaitė – „Breathe in"

Justina Žukauskaitė

Muzikiniame projekte „X faktorius“ išpopuliarėjusi Justina eurovizinę atrankų sceną išbando ne pirmą kartą. Šįkart atlikėja pristato lyrišką, tačiau tuo pačiu ir ryžtingą dainą. Prieš kelis metus atrankose sudalyvavusi Justina tuomet nebuvo laikoma favorite ir dėl to ji kaltino tik save. Nepaisant to, ji prižadėjo sugrįžti. Ir ji sugrįžo visai kitokia – su naujomis jėgomis ir nauju startu.

„Nauja pradžia – nauji tikslai“, – sako ji. Iškart po savo pasirodymo Justina sunkiai rinko žodžius, kadangi ją buvo apėmusios emocijos. Pasiteiravus, ko ji išmoko iš praeities bandymų, atrankos dalyvė ilgai negalvojo. „Reikia geriau mokėti planuoti savo laiką ir niekada nereikia pasiduoti. Jeigu nori – reikia pabandyti iš naujo“, – tikina dainininkė.

4. Rokas Povilius – „Vilnius calling"

Rokas Povilius

Rokas šou scenoje įnešė kiek kitokią nuotaiką. Dalyvis visiems susirinkusiems pristatė dainą apie lietuvį, kuris pakyla nuo sofos ir skuba į didžiąją „Euroviziją“. Pasak atlikėjo, jį šiam kūriniui įkvėpė sėkmingas „LT United“ pavyzdys. „Ir gera idėja lemia pergalę“, – tiki Rokas. „Net jei ir šaipomės iš „Eurovizijos“, mums šiek tiek skauda dėl to, kad dar nelaimėjome. Laimėjo latviai, estai, todėl jaučiamės vieniši dėl to, kad dar nelaimėjome.

Norėčiau parodyti, ką mes manome apie „Euroviziją“, – sako dalyvis. Pasak dainininko, Europoje beveik nėra kitos tokios tautos, kuri taip aistringai sirgtų ir dėl krepšinio, ir dėl „Eurovizijos“. „Norėčiau palinkėti naudoti savo (šalies) resursus, o ne griebtis švedų liūtų“, – praėjusių metų Lietuvos atstovui Jurijui Veklenko įgėlė Rokas. Po šių jo žodžių salėje pasigirdo nuostabos šūksniai.

5. KaYra – „Alligator"

Naujasis KaYra kūrinys, skirtas eurovizinei atrankai, atveria duris į artisto gyvenimą, atskleidžiant kiek daug skirtingų kaukių tokio žmogaus gyvenimas turi. Ir nors daina itin spalvinga, pati KaYra atskleidžia – šiame kūrinyje slepiama ir gilesnė bei ne tokia linksma mintis.

„Seniai norėjau parašyti dainą apie artisto gyvenimą, apie pastangas ir marionetės vaidmenį. Tikiuosi, jog klausytojas pajus dainos ironiją ir tris minutes įsijaus į mano kailį – ką reiškia ant scenos kurti įvairiausius personažus, žiūrovui atiduoti save ir būti bet kuo, kuo jis panorėtų, o nulipus nuo scenos pajusti tuštumą.

Nors daina skamba smagiai ir lengvai, ji slepia ne visai linksmą mintį, ir aš tiesiog dievinu šį kontrastą. Dainą sukurti ir parašyti muziką man padėjo Marius Leskauskas, o žodžiai yra mano minčių srautas, apie tai, kaip tiek scenoje, tiek gyvenime yra sunku būti savimi ir mylėti save tokį, koks esi, be jokių personažų ir kaukių“, – sako Kristina Radžiukynaitė.

6. Lukas Bartaška – „Where is that change?"

Ne pirmą kartą savo jėgas šiose dainų konkurso atrankose išbandantis Lukas šiemet žiūrovams pristato lyrišką dainą. Vos 13-os jis suprato, kad negali gyventi be muzikos, o dabar jis įsitikinęs, kad gali laimėti. „Turėjau parašęs dainą. Manau, kad neturiu, ką prarasti, norėjau ja pasidalinti“, – po savo pasirodymo kalbėjo Lukas.

Praėjusiais metais dalyvis svajojo sudainuoti „Kaunas Jazz“, o dabar Lukas svajoja tiesiog dainuoti. „Nelabai gaunu daug progų, todėl ir į „Euroviziją“ atėjau pasirodyti. <...> „Pati daina yra apie tai, kaip per pyktį nematome tikrųjų problemų, kurias pats pyktis ir sukelia, t.y. badas ir karas. Siūlyčiau sustoti ir pažiūrėti giliau“, – sako jis. Nors Luko balsas komisijai labai patiko, jie turėjo šiek tiek pastabų dėl netikslaus jo vokalinio atlikimo.

7. Evgenya Redko – „What about us"

Melomanų ausis ir širdis savo balsu užkariavusi Evgenya nusprendė savo jėgas išmėginti ir eurovizinėje kovoje. Atlikėja išgarsėjo su duetu „Lilas ir Innomine“. Verta paminėti, kad per trumpą laiką su atlikėjos proveržiu tapusiu „Žinom tik mes“ ir kitais dienos šviesą išvydusiais singlais „Palikęs“ bei „Karšta“ asmeniniame „Youtube“ kanale dainininkė turi jau beveik milijoną peržiūrų. Eurovizinę dainą Londone muzikos mokslui baigusiai dainininkei padėjo kurti jos muzikai artimas mylimasis.

„Esame kartu ilgą laiką ir radome viduriuką, kuris veikia tarpusavio santykiuose. Labai pasitikiu jo skoniu“, – po savo pasirodymo kalbėjo Evgenya. Pasiteiravus, ką jos karjerai davė „Lilas ir Innomine“, atrankų dalyvė neslėpė, kad jie jai suteikė didžiulį muzikinį pamatą. „Iš tikrųjų jie man davė labai daug, Davė praktiką scenoje, užkulisiuose, koncertuojant, jie mane išugdė. Tačiau šiandien čia pasirodant buvo vėl viskas kitaip, nes tai yra televizija, kita erdvė, tai nauja“, – teigė ji.

8. Ruslanas Kirilkinas – „Soldier's heart"

Ruslanas neabejotinai eurovizinėse atrankų kovose gali būti vadinamas senbuviu. Apie savo dalyvavimą šiemet dainininkas prabilo dar gruodį socialiniuose tinkluose, pasidalindamas tai patvirtinančiu oficialiu laišku. „Šįkart grįžtu turintis imunitetą kritikai“, – tikina Ruslanas.

Nepaisant puikaus nusiteikimo, dalyviui teko susidurti su techniniais nesklandumais. Po pirmų dainos akordų scenoje pasirodė aptarnaujantis personalas, dainininkui buvo pataisyta ausinė ir kita pasirodymui reikalinga technika. Po šios peržiūros Ruslanui teko pradėti kūrinį iš naujo.

„Šita daina artima man todėl, kad ji turi aiškią žinutę visiems. Kiekvienas iš mūsų esame karys, dažnai mes turime stoti į kovą su savo vidiniais demonais“, – tiki dainininkas. Ruslanui dainą kūrė atlikėjas Edgaras Lubys, kuris pats ne kartą bandė iškovoti bilietą į didžiąją „Euroviziją“. „Jis man davė diržo labai daug kartų. Ir rekomendavo atsisakyti visų gėrimų, kurie turi daug angliavandenių. Taip pat vertė valgyti ryžius, nes kitaip nebūčiau tilpęs į kostiumą. Jis nuostabus žmogus, linkiu jam sėkmės“, – kalbėjo atlikėjas.

9. Nombeko Augustė – „Reikia man"

Kaune gimusi ir augusi egzotiškoji Augustė išgarsėjo muzikiniuose projektuose – šįkart atlikėja ir vėl televizijoje. Pirmajai savo eurovizinei kovai dainininkė pasirinko kūrinį lietuvių kalba.

„Visada norėjau ateiti su savo muzika, todėl čia atėjau po metų laiko, kai ėmiau kurti, todėl manau, kad tai įvyko visai greitai“, – apie savo sprendimą dalyvauti atrankose kalbėjo Augustė. Dainą mergina sukūrė pati. „Buvo jungta asmeninė patirtis su vaizduote, svajonėmis. Daina yra apie meilę, kuri vyksta labiau galvoje, apie įsivaizduojamą situaciją“, – kūrinio idėją aiškino atlikėja.

10. Vitalijus Špokaitis – „Nemušk savęs"

Atlikėjas Dominykas Vaitiekūnas dainų konkurso gerbėjams ir komisijai scenoje prisistatė ne savo, o savo alter ego personažo Vitalijaus vardu. Be to, atlikėjas save pavadino dvasiniu influenceriu. Apie ką jo daina? Apie tai, kad atėjo laikas atsiknisti nuo savęs ir priimti save tokį, koks esi. Vitalijui ir jo šokėjams taip pat teko susidurti su trumpais techniniais nesklandumais.

Dalyviams buvo sunku rasti centrą scenoje, todėl jiems suskubo padėti darbuotojai. Nors pradžia buvo ne tokia, kokia planuota, galiausiai V. Špokaičio pasirodymas salėje palydėtas ovacijomis. „Man „Eurovizija“ yra vieta, kur galiu būti savimi“, – sako dalyvis. „Gyvenimas būna kaip Kuršių marios – gražu, bet spalva viską pasako“, – po savo pasirodymo dar spėjo pajuokauti Vitalijus.

11. Aistė Pilvelytė – „Unbreakable"

Daugelis eurovizinių atrankų gerbėjų jų nebeįsivaizduoja be A. Pilvelytės. Šiemet LRT scenoje dainininkė su savo daina jėgas išbando jau dvyliktąjį kartą. „Manęs čia nebūtų, jei ne stiprus gerbėjų palaikymas“, – sako ji. Iškart po Aistės pasirodymo salėje pasigirdo bene garsiausi šūksniai ir plojimai.

„Aš nuolat ieškau sėkmės. Labiausiai jos ieškau „Eurovizijoje“, – neslepia dainininkė. Pasiteiravus, ar nebuvo abejonių dėl šio žingsnio, Aistė tikina, kad naujų jėgų jai nuolat dovanoja ištikimiausi gerbėjai. „Kalti Lietuvos žmonės, kad aš vis žengiu į šią sceną“, – sako žinoma moteris. „Jaučiu spaudimą dėl balsavimo, kadangi jame visada būnu pirmosiose vietose. Tada imu galvoti, kad jeigu jie jau taip balsuoja už mane, turiu ir vėl pabandyti. Turiu didžiulį palaikymą“, – su šypsena priduria ji.

12. „The Roop" – „On Fire"

Po 2018 metų sėkmingos „Eurovizijos“ atrankos, „The Roop“ vis sulaukdavo žmonių klausimų, ar vėl žada dalyvauti konkurse. Pasak grupės, tai dar labiau sustiprino norą grįžti. Praėjo dveji metai po „Yes, I Do“ dainos išleidimo ir štai, „The Roop“ pristato naują „Eurovizijai“ skirtą kūrinį – „On Fire“.

„Šių metų daina yra apie tai, ką jau kelis metus savyje nešioju, stebiu aplinkoje. Tai – per greitas savęs „nurašymas“. Mes per dažnai save nuvertiname. Manome, kad neatitinkame standartų ar esame neįdomūs, per jauni, per seni“, – sakė grupės lyderis Vaidotas Valiukevičius. Pasak atrankoje savo jėgas ir vėl mėginančių muzikantų, dainos pavadinimas „On Fire“ reiškia jaustis pakylėtai, aistringai, susidomėjusiai ir būti pilnam jėgų.

Komisijos balai:

  1. The Roop 12
  2. Evgenya Redko 10
  3. Aistė Pilvelytė 8
  4. KaYra (Kristina Radžiukynaitė) 6
  5. Rokas Povilius 6
  6. Nombeko Auguste 6
  7. Ruslanas Kirilkinas 4
  8. Vitalijus Špokaitis (Dominykas Vaitiekūnas) 3
  9. The Backs 2
  10. Justina Žukauskaitė 1
  11. Bernardas 0
  12. Lukas Bartaška 0

Žiūrovų balsai euroviziniais balais ir bendru balsų skaičiumi:

  1. The Roop 12 (2175)
  2. Aistė Pilvelytė 10 (1692)
  3. KaYra 8 (1240)
  4. The Backs 7 (757)
  5. Bernardas 6 (703)
  6. Rokas Povilius 5 (526)
  7. Evgenya Redko 4 (423)
  8. Ruslanas Kirilkinas 3 (383)
  9. Nombeko Auguste 2 (247)
  10. Justina Žukauskaitė 1 (239)
  11. Vitalijus Špokaitis (Dominykas Vaitiekūnas) 0 (183)
  12. Lukas Bartaška 0 (93)


Bendri balai:

  1. The Roop 12
  2. Aistė Pilvelytė 10
  3. KaYra 8
  4. Evgenya Redko 7
  5. Rokas Povilius 6
  6. The Backs 5
  7. Nombeko Auguste 4
  8. Ruslanas Kirilkinas 3
  9. Bernardas 2
  10. Vitalijus Špokaitis (Dominykas Vaitiekūnas) 1
  11. Lukas Bartaška 0
  12. Justina Žukauskaitė 0

Visi į pusfinalius keliaujantys atlikėjai (atsitiktine tvarka):

  1. The Roop
  2. Aistė Pilvelytė
  3. KaYra
  4. Evgenya Redko
  5. Rokas Povilius
  6. The Backs
  7. Monique
  8. Kristina Jure
  9. Rūta Loop
  10. Viktorija Miškūnaitė
  11. Alen Chicco
  12. Germanas Skoris
  13. Monika Marija
  14. „Baltos varnos"
  15. MeandI
  16. Gabrielius Vagelis
  17. Andy Vaic
  18. Petunija


DELFI primena, kad „Eurovizijos" nacionalinės atrankos „Pabandom iš naujo!" scenoje šiemet iš viso pasirodys 36 muzikos atlikėjai ir grupės. Kas iš jų atstovaus Lietuvai „Eurovizijoje", vyksiančioje gegužės 12–16 dienomis Roterdame (Nyderlanduose), paaiškės jau vasario 15 dieną nacionalinės atrankos finalo metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (520)