Kartu jis pridūrė manąs, kad jeigu Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pripažintų premjerą pažeidus viešuosius ir privačius interesus, tai situacijos taip pat nekeistų.

„Tai situacijos iš esmės, manau, nekeis, nes realios alternatyvos likus keliems mėnesiams iki rinkimų šiai koalicijai nėra. Išlikimo koalicija yra susitelkusi – kaip niekad vienas į kitą įsikabinę ir, nepaisant to, vis tiek byra gabaliukais. Aš manau, kad ir prezidentas, vadovaudamasis valstybės interesu, demonstruos strateginę kantrybę, netgi matydamas visą šitą įvairiausių įvykių kontekstą ir balansuodamas ant nepasitikėjimo premjeru (ribos. – ELTA)“, – penktadienį „Žinių radijui“ kalbėjo G. Paluckas.

„Alternatyvos realiai nėra. Tiesiog laikinai eiti pareigas, net ir nepasitikėjimo atveju, vis tiek turėtų dabartinis premjeras arba iš valdančiosios koalicijos surastas kažkoks ministras ar asmuo. Situacijos esmingai pakeisti dabar niekas negali, išskyrus rinkėjus rinkimų metu“, – pridūrė LSDP pirmininkas.

ELTA primena, kad VTEK yra pradėjusi tyrimą dėl gatvės, kurioje gyvena ministras pirmininkas S. Skvernelis, asfaltavimo aplinkybių. Prezidentas G. Nausėda savo ruožtu yra pareiškęs, kad jo požiūris į premjerą priklausys nuo to, kokią išvadą kelio asfaltavimo istorijoje pateiks VTEK.