Valstybinė naujienų agentūra KCNA pranešė, kad Pchenjane ketvirtadienį vykusiame užsienio reikalų ministerijos Naujųjų metų šventiniame priėmime Ri Son Gwonas kalbą sakė jau kaip užsienio reikalų ministras.

Ri Son Gwonas, kaip Taikaus šalies suvienijimo komiteto narys, yra vedęs nemažai derybų dėl vidinių Šiaurės Korėjos sprendimų.

Šis komitetas rūpinasi ryšiais su Pietų Korėja. Tačiau jam trūksta derybų su JAV ir branduolinių klausimų sprendimo patirties.

Jo paskyrimas Šiaurės Korėjos ekspertus gerokai nustebino – Ri Son Gwono pirmtakas buvo labiau patyręs, tačiau branduolinio nusiginklavimo derybos su Vašingtonu yra atsidūrusios aklavietėje.

Analitikas Cheong Seong-Changas iš Pietų Korėjos privataus Sejongo instituto naujienų agentūrai AP sakė: „Nuo šiol neverta tikėtis kokios nors reikšmingos Šiaurės Korėjos ir JAV diplomatijos pažangos.“

Branduolinės derybos su JAV sustojo nepasisekus antrajam Donaldo Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimui Vietname 2019 m. vasarį. Nuo to laiko nebuvo pasiekta jokių konkrečių rezultatų.