Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre bei tiesioginiame LNK eteryje vykę apdovanojimai „Žmonės 2020“ pagerbė ir apdovanojo iškiliausius šalies žmones, kurie praėjusiais metais savo darbais ir pasiekimas sudrebino visuomenę. Daugiau apie nominantus ir nugalėtojus skaitykite paspaudę čia.

Kiek įsivažiavus renginiui savo socialiniame tinkle nusprendė pasisakyti rašytojas G. Drukteinis. Jo žinutėje netrūko apmaudo ir kritikos.

„Koks vis dėlto žemas mūsų retorikos lygis! Tikiu, pritarsite man, jei žiūrite „Žmonių“ apdovanojimus per LNK.

Kažkoks beraščių ir neinteligentiškų žmonių sboras (susirinkimas – DELFI) – ta „Vinted“ įkūrėja, kad ir kokia gera verslininkė ar daugiavaikė mama būtų, bet jau kalba taip nerišliai bei lėkštai (ta prakeikta nususinta Lietuvos verslo forumų naujakalbe – nieko nereiškiančia, nieko nepasakančia) – kaip kokia kirpėja!

Jurkutė nusižeminusi ir kompleksuotai klausia Asmik Grigorian, ar kažko anai vertas „lietuviškas“ apdovanojimas kažkokio kito pasaulio apdovanojimų fone, o visi likę vedėjų bandymai pajuokauti būtinai baigiasi trūkčiojamu dirbtiniu kikenimu... (Haroldas Mackevičius jau kažin kada sakė, kad tik trečdalis ekspromtinių, „neišrašytų“ bajerių tampa bajeriais, visa kita pavirsta kvailystėmis ir banalybėmis). Liūdnas vaizdelis, deja“, – teigė etiketo žinovas.

Ne ką mažiau aštriai feisbuke pasisakė ir dizaineris A. Pogrebnojus – pasak jo, tokių apdovanojimų esą visai nereikia.

„Žmonės“, ir dar apdovanojimai, o kas čia per mistinis dalykas ir renginys? Aš dar suprantu, kai teikiami prizai už meistrystę: „Sidabrinių gervių“ kino apdovanojimai, „M.A.M.A“ ar „Auksiniai scenos kryžiai“, net galėčiau pateisinti ir labai gaila, kad nevyksta „Miss Lietuva“ konkursas. O kas čia per šūdas?

Kokia visa to šurmulio prasmė, gal labdaros fondui arba kokiam vienam upeliui išvalyti pinigus renkate? O ir gavę tuos apdovanojimus, tie jūsų „žmonės“, ką su jais darys? Rodys žmonėms, kad jie – geriausi tarp „žmonių“?

O dar nominacijų prigalvojo. „Metų kultūros žmogus“ – ir taip juk aišku kas, tos panos Venecijos bienalės Liūtą gavo ir kam joms dar kažkoks neaiškus prizas…

Aš puikiai suprantu, kad kai beviltiško žurnaliūkščio niekas jau visai nebeperka, tai reikia rasti būdą, kaip jį reanimuoti, pasinaudojant visiems mums būdinga yda „puikybe“, bet tikiu ir džiaugiuosi, kad popsuchos ir pigios pakazuchos laikai jau praėjo. Plius – jūs neturite laiko mašinos. Tik tak, tik tak... Tas laikas… Jis toks nesureguliuojamas. Ir visiems jau labai vienodai, kokia B kategorijos žvaigždutė ten atėjo ir su kuo… Net su kuo nemiegojo... O Grace Jones šypsosi“, – skelbė drabužių kūrėjas.

Raudonojo kilimo akimirkos:

Apdovanojimų akimirkos:

Vakarėlis po apdovanojimų:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (416)