Sprendžiant pagal paskutinius tarpinius rezultatus, D. Sabonis „Visų žvaigždžių“ rungtynių rinkimuose tarp Rytų konferencijos priekinės linijos žaidėjų pagal surinktus balsus veikiausiai finišavo 8-oje arba 9-oje pozicijoje, todėl jo galimą dalyvavimą šventiniame mače nulems strategų balsavimas.

NBA Rytų konferencijos klubų vyriausieji treneriai nuspręs, kurie septyni konferencijos krepšininkai vasario 16-ąją Čikagoje vyksiančiose rungtynėse dalyvaus kartu penkiais starto penketo žaidėjais. Sprendimas bus paskelbtas sausio 30-ąją.

Nors į septynias vietas pretenduos būrys elitinių žaidėjų, šią savaitę Prancūzijoje besilankantis M. Budenholzeris tinklalapiui Krepšinis.lt patikino, kad Indianos „Pacers“ aukštaūgis yra vienas pagrindinių kandidatų.

„Jis žaidžia nuostabų sezoną. „Pacers“ ekipai sekasi labai gerai, o Domantas yra vienas jos lyderių. Į „Visų žvaigždžių“ rungtynes pretenduoja daug gerų krepšininkų, bet manau, kad Sabonis tikrai yra vienas rimčiausių kandidatų“, – sakė M. Budenholzeris.

48-erių specialisto treniruojama Milvokio ekipa penktadienį žais reguliariojo sezono rungtynes Paryžiuje su Šarlotės „Hornets“. Šiuo metu „Bucks“ Rytuose pirmauja su 39 pergalėmis ir 6 pralaimėjimais, o 29 pergales ir 16 pergalių turinti „Pacers“ komanda yra penkta.

Nors įprastai „Visų žvaigždžių“ rungtynių komandoms vadovauja konferencijų lyderių treneriai, M. Budenholzeris šiemet ten nedirbs dėl vienos paprastos taisyklės – to negalima daryti dvejus metus iš eilės. Strategas patikino, jog jei tik galėtų, tikrai džiaugtųsi galimybe Čikagoje dirbti su lietuviu.

„Jei spręsčiau tik aš, Sabonis tikrai žaistų „Visų žvaigždžių“ mače. Šįkart manęs ten nebus, bet pats paimčiau Sabonį į savo komandą kiekvieną dieną“, – šypsojosi specialistas, kuris 2015 ir 2019 metais buvo pripažintas geriausiu NBA treneriu.

Tuo metu „Hornets“ strategas Jamesas Borrego kalbėdamas apie D. Sabonio perspektyvas tapti „Visų žvaigždžių“ susitikimo dalyviu buvo lakoniškas, tačiau pripažino, kad 23-ejų atletas tokio šanso yra vertas.

„Sabonis žaidžia gerą sezoną. Jis nusipelnė būti tarp „Visų žvaigždžių“, pamatysime, ar taip ir nutiks“, – sakė specialistas, kuris pridūrė, jog dėl savo balsų dar nėra apsisprendęs.

Neseniai pirmuoju trigubą NBA dublį surinkusiu lietuviu tapęs D. Sabonis šį sezoną per rungtynes vidutiniškai pelno po 17,9 taško, atkovoja po 12,9 kamuolio (5-a vieta lygoje) ir atlieka po 4,3 rezultatyvaus perdavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)