Tuo tarpu V. Kamblevičius tvirtina tokį žingsnį padaręs valstybės stabilumo vardan.

„Teigiamai vertinu, ateina papildomi žmonės į frakciją, jų frakcijos nėra. Tam, kad išlaikytume bent jau formalią daugumą, tai to tikrai reikia. Mes tikimės, kad jie aktyviai įsijungs į mūsų veiklą“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė G. Kirkilas.

Paklaustas, kodėl V. Kamblevičius yra paskirtas frakcijos seniūno Rimanto Sinkevičiaus pavaduotoju, G. Kirkilas atsakė, kad tai buvo paties politiko pageidavimas.

„Turime tokią poziciją, jie prisijungė, pageidavo, tai ir paskyrėme pavaduotoju“, – kalbėjo G. Kirkilas.

Kartu jis pažymėjo, kad prisijungę parlamentarai bando kurti savo atskirą partiją, tad kol kas, tvirtina G. Kirkilas, kalbų apie jų prisijungimą prie Socialdemokratų darbo partijos nėra.

„Jie, kaip žinote, patys yra savo partijos kūrimo fazėje, matysime, kaip jiems ten seksis“, – teigė „socialdarbiečių“ lyderis.

V. Kamblevičius: prisijungėme dėl stabilumo valstybėje

Tuo tarpu pats V. Kamblevičius teigė, kad neatmeta galimybės prisijungti ir prie Socialdemokratų darbo partijos, tačiau, tvirtino jis, tai dar nėra nuspręsta.

„Dabar dar kol kas apie tai nemąstom, bet rinksimės aktyvas ir tada nuspręsim ir jus informuosim“, – sakė V. Kamblevičius.

„Matome, kad likom mes trise, ir kadangi esame valdančiojoje koalicijoje, ir visuomet palaikom (valdančiuosius. – ELTA), dėl stabilumo valstybėje ir Vyriausybėje mes ir sutikome eiti kartu“, – sprendimą prisijungti aiškino V. Kamblevičius.

Paklaustas, kodėl nebandė atkurti iširusios frakcijos „Lietuvos gerovei“, kuriai pats vadovavo, V. Kamblevičius atsakė, kad tai buvo racionaliausias sprendimas.

„Išėjo K. Bartkevičius, išėjo J. Imbrasas, faktiškai mes likom penkiese ir iš tikrųjų paskui pamąstėm: paskui pagalvos, kad čia mes kažko ieškom ar perkam iš kitos frakcijos kokius žmones. Pagalvojom, turbūt protingiausias žingsnis ir buvo“, – pridūrė V. Kamblevičius.

Ketvirtadienį neeilinio Seimo posėdžio metu buvę frakcijos „Lietuvos gerovei“ nariai V. Kamblevičius, R. Andrikis ir O. Valiukevičiūtė prisijungė prie valdančiosios Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos. Pasipildžiusią frakciją dabar sudaro 13 parlamentarų.