Planuojama, kad Žiniasklaidos rėmimo fondo steigėja ir vienintelė jo dalininkė bus valstybė. Jeigu Seimas pritartų, sprendimus dėl fondo teikiamos valstybės finansinės paramos priimtų Taryba, kurią sudarytų 11 narių.

Pagal siūlomą projektą, kultūros periodinių leidinių srities projektams skiriama Fondo lėšų dalis turi sudaryti ne mažiau kaip 25 procentus Fondui kasmet skiriamų valstybės biudžeto lėšų. Parama pagal kultūros ir meno programą galės būti skiriama ir ilgalaikiams kultūros periodinių leidinių projektams, t. y. projektams, kurių įgyvendinimo laikotarpis yra nuo 1 iki 3 metų.

Taip pat siūloma numatyti, kad regionų informacinio skatinimo programai skiriama Fondo lėšų dalis turi sudaryti ne mažiau kaip 35 procentus (iš jų vietinės ir regioninės periodinės spaudos srities projektams skiriama ne mažiau kaip 25 procentai, o vietinių ir regioninių radijo ir televizijos srities projektams – ne mažiau kaip 8 procentai) Fondui kasmet skiriamų valstybės biudžeto lėšų.
Parama pagal regionų informacinio skatinimo programą galėtų būti skiriama tik vietinių ir regioninių viešosios informacijos rengėjų projektams.

Šių metų liepos 16 d. Seimas po pateikimo pritarė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūno, Kultūros komiteto pirmininko Ramūno Karbauskio pateiktoms Visuomenės informavimo įstatymo pataisoms, kuriomis siūloma įteisinti naują žiniasklaidos rėmimo modelį.

Po pateikimo už projektą balsavo 59 Seimo nariai, 27 buvo prieš, susilaikė 12 parlamentarų.

R. Karbauskis tikisi, kad siūlomos įstatymo pataisos padės pasiekti dar skaidresnio, nuoseklesnio Lietuvos žiniasklaidos rėmimo. Kultūros komiteto pirmininkas taip pat tikisi diskusijų šiuo klausimu.
Kaip ELTA jau skelbė, antradienį spaudos konferencijoje Seimo nariai Povilas Urbšys, Vytautas Juozapaitis ir Julius Sabatauskas kritikavo Visuomenės informavimo įstatymo pataisas, kurios, jų nuomone, politizuotų lėšų skyrimą žiniasklaidai ir apribotų kultūrinę sklaidą Lietuvoje.

Pasiūlymą Visuomenės informavimo įstatymo pataisoms įregistravęs J. Sabatauskas siūlo atsisakyti ketinimų steigti naują Žiniasklaidos rėmimo fondą. Jo nuomone, dabar veikiančio Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo veikla pasiteisino, todėl jis siūlo pertvarkyti šį fondą.

Seimo narys konservatorius Stasys Šedbaras irgi siūlo nesteigti naujo Žiniasklaidos rėmimo fondo, o pertvarkyti esamą Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondą.

Jis įregistravo tai numatantį pasiūlymą Seime svarstomoms Visuomenės informavimo įstatymo pataisoms.

S. Šedbaras ragina pasiūlyti Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondui ne vėliau kaip iki 2020 metų rugsėjo 1 d. pakeisti savo pavadinimą ir sudaryti naują Tarybą.

Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius mano, kad nauja žiniasklaidos rėmimo politika formuojama labai skubotai, nesprendžia esminių problemų.