Turiu vieną auksinę taisyklę, kuria visada vadovaujuosi: kraunantis lagaminą aš emocijas stengiuosi palikti už durų ir pasikliauju elementaria matematika. Kiekvienas drabužis esantis mano lagamine yra gerai apgalvotas ir turi bent po dvi poras. Vadinasi, su juo galima sukurti bent du derinius, idealiausia – tris.

Niekada neaikčioju ir neperkraunu lagamino, atvirkščiai – jame stengiuosi dar ir vietos palikti. Juk lauktuvių nori visi, tiesa?

Kadangi sausis ir vasaris paprastai yra kur kas lėtesni, daugelis šiuo laikotarpiu keliauja atostogauti, todėl kiekvienai, kuri jau planuoja atostogas, o gal jau krauna lagaminą, turiu kelis esminius patarimus, kurie padės tau keliaujant.

Atostogų kapsulė

Kad ir kur bekeliautum – privalai pagalvoti apie savo atostogų kapsulę. Kas tai? Tai drabužiai su kuriais gali sudaryti daug derinių, drabužiai, kurie tinka prie visko, drabužiai, kurie yra praktiški ir universalūs:

- Lengvi medvilniniai marškiniai. Jie tiks ir dienos metu prie plačių kelnių ar džinsų, taip pat juos galėsi dėvėti paplūdimyje ant maudymosi kostiumėlio; jei pasirinksi ilgesnius – vietoj suknelės, o vakare jie tiks ir prie sijono. Tad visą dieną be jokio vargo galėsite dėvėti tuos pačius marškinius.

- Tiesaus kirpimo kelnės. Rinkitės kiek platesnes, paaukštintu liemeniu ir tampresnės medžiagos – taip visada jausitės patogiai ir galėsite drąsiai su jomis keliauti tiek lėktuve, tiek tyrinėdamos naujas vietas. Nerekomenduočiau rinktis tų drabužių, kurie labai aptempti, spaudžia ar veržia. Juk svarbiausia turi būti patogumas.

- Jaukus megztukas. Net jei keliaujate ir į šiltus kraštus, jaukus megztukas – būtinas jūsų lagamine. Vien todėl, kad skrisdamos ar laukdamos skrydžių oro uoste jaustumėtės komfortiškai. O norint sutaupyti vietos lagamine – megztinį apsivilkite ar užsiriškite ant kaklo.

- Lengvi medvilniniai marškinėliai. Tai mano kelionių favoritas. Pirma – jie beveik nesiglamžo. Antra – jie puikiai tinka visur ir visada, nesvarbu, ar keliautum ten, kur +30, ar ten, kur -15.

Keli patarimai kraunantis lagaminą:

- Neskubėk. Nepulk visko traukti iš spintos. Gerai pagalvok apie kiekvieną savo atostogų dieną: ką veiksi, kur keliausi, ar leisi daug laiko kelyje, o gal voliosiesi paplūdimyje? Nuo to priklausyk, kokių ir kiek rūbų tau reikės.

- Kruopščiai sulankstyk drabužius. Geriausiai būdas tai padaryti, susukti drabužius į mažus „suktinukus“ ir statyti juos lagamine. Taip užimsi maksimaliai mažai vietos, o drabužiai nesusiglamžys.

- Jeigu keliauji, ten, kur reikės daugiau šiltų drabužių, pavyzdžiui, į kalnus – naudok vakuuminius maišus. Nepatikėsi, kiek vietos gali sutaupyti.

- Naudok specialius maišelius su užtrauktukais. Tokie maišeliai turi kelis skyrelius, todėl galėsi atskirai supakuoti savo apatinį trikotažą, taip pat atskirti plonesnius nuo kiek storesnių drabužių. Visa paslaptis pakuojant lagaminą – tvarka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)