Aplinkos apsaugos departamento (AAD) teigimu, nuotekos iš bendrovės teritorijoje esančių tvenkinių, kuriuose laikomos gamybinės nuotekos, į bevardį upelį tekėjo per atidarytą sklendę, prie kurios buvo prijungta šakomis bei gruntu uždengta lanksti 100 milimetrų diametro žarna.

„Pagal pirminius skaičiavimus, į aplinką per valandą neteisėtai buvo išleidžiama apie 60 kubinių metrų nevalytų nuotekų. Toliau bus tęsiamas neplaninis įmonės patikrinimas, skaičiuojama aplinkai padaryta žala, renkama medžiaga kreipimuisi į prokuratūrą“, – rašoma AAD išplatintame pranešime.

Pasak departamento, į įvykio vietą buvo iškviestas įmonės vadovas ar jį pavaduojantis asmuo, tačiau jie atvykti atsisakė.

„Į vietą atvyko atsakingas už aplinkos apsaugą bendrovės darbuotojas, neturintis įgaliojimų atstovauti bendrovės interesams“, – teigiama pranešime.

Užfiksavus pažeidimo aplinkybes ir pasėmus kontrolinius mėginius, anot aplinkosaugininkų, pradėtas neplaninis „Nordic sugar Kėdainiai“ patikrinimas bei surašytas privalomasis nurodymas nedelsiant nutraukti bevardžio upelio teršimą. Sklendė, per kurią į upelį neteisėtai tekėjo nuotekos uždaryta, užplombuota.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)