Gautomis žiniomis, žudikų auka tapo Abdolhoseinas Mojdami, vadovavęs Šadegano rajono Darhovino apygardos savigynos pajėgoms „Basij“. Kariškį prie jo namų nušovė nežinomi ginkluoti žmonės.

Kaukėti užpuolikai atvyko motociklu, buvo ginkluoti koviniu automatu ir medžiokliniu šautuvu. Vietos žiniasklaida praneša, kad iš viso paleisti keturi šūviai.

Pasak vietos valdžios atstovų, nusikaltėliai po kelių valandų buvo sulaikyti.

Savigynos pajėgos „Basij“ yra sukarinta savanorių organizacija, kurios nariai prižiūri, kaip laikomasi įstatymų ir religinių normų. Savigynos pajėgos priklauso Islamo revoliucinės gvardijos korpusui (elitinėms Irano armijos dalims). Apytikriais duomenimis, „Basij“ narių yra 3–4 milijonai.

Šios pajėgos malšina neramumus šalies viduje, pavyzdžiui, lapkritį vykusius valstybinius protestus, per kuriuos šimtai aktyvistų žuvo, o tūkstančiai buvo sužeisti.

Kaip ir dauguma susijusių institucijų Irane, „Basij“ per Irano ir Irako karą pirmiausia buvo suformuotos kaip savanoriškos pajėgos, bet per tą laiką tapo „galingu ir baimę sėjančiu“ valdžios ginklu, skelbia „Washington Post“.

Išpuolis tapo dar vienu smūgiu revoliucinei gvardijai, kuri neseniai prarado savo lyderį Qassemą Soleimani per JAV surengtą bepiločio orlaivio antskrydį.