Klaipėdos rajono teisme V. Usovas neigia kaltę, tačiau gūžiasi ir vengia dėmesio. Teismui pateiktuose kaltinimuose nurodoma, kad alkoholiu girdomi ir tvirkinami berniukai nebuvo sulaukę nė šešiolikos metų.

Teismui pateiktoje ikiteisminio tyrimo metu surinktoje bylos medžiagoje nurodoma, kad vyras nusikaltimus dažniausiai vykdydavo nakties metu įvairių markių automobiliuose. Kai kurie buvo V. Usovo, kai kurie nuomoti ar skolinti.

„Sulaikytas asmuo laikėsi didelio konspiratyvumo, buvo labai atsargus, aukoms prisistatydavo esąs turtingas verslininkas iš Vilniaus miesto, gydytoju, masažistu arba turtingo Lietuvos verslininko, kurio neįvardydavo, sūnumi. Įtariamajam pavykdavo įkalbėti socialiai pažeistus vaikus tenkinti jo lytinę aistrą už įvairų atlygį, t. y. alkoholį, tabako gaminius, pinigus ir galimai narkotines medžiagas“, – tokia informacija buvo pateikta vos sulaikius dabar prieš teismą stojusį vyrą.

Kai kurie vaikai, anot jų atstovų teisme, iki šiol gyvena baimėje.

„Berniukas, kuriam atstovauju, neteikia civilio ieškinio, bijo, kad tik niekas nesužinotų, kad jis yra nukentėjęs tokioje byloje. Žinote, kokie paaugliai. Jis bijo, kad tik niekur nebūtų jo pavardės“, – atviravo vienas advokatų.

Prokurorė Edita Mikalainienė sako, kad tokių nukentėjusių yra ir daugiau, bet moralinės žalos atlyginimo kol kas prašo ne visi.

„Yra galimybė dar pateikti prašymus. Taip pat išnagrinėjus bylą galima kreiptis civilinio proceso tvarka“, – sako prokurorė.

DELFI primena, kad nusikaltimai, manoma, tęsėsi ne mažiau kaip penkerius metus. V. Usovui inkriminuojama 18 nusikalstamų veikų.

Vyras pažinčių ieškojo su socialiai pažeidžiamais paaugliais. Pagal pateiktus kaltinimus maksimali galima bausmė – laisvės atėmimas iki penkerių metų.