D. Trumpas, lydimas savo aukšto rango patarėjų, tarp jų Wilburo Rosso ir Roberto Lighthizerio, su U. von der Leyen susitiko Davose vykstančio Pasaulio ekonomikos forumo kuluaruose.

„Kalbėsime apie gerą prekybos sandorį. Taip pat aptarsime ir kitus klausimus“, – jis sakė reporteriams.

U. von der Leyen teigė, kad ji laukia galimybės dirbti su D. Trumpu, pridurdama, kad amerikiečiai ir europiečiai yra „geri draugai“.

D. Trumpas savo ruožtu tikino, kad jis yra girdėjęs, jog U. von der Leyen yra „griežta derybininkė“.

Šis pokalbis įvyko praėjus nedaug laiko po to, kai Paryžius paskelbė apie paliaubas konflikte su Vašingtonu, kilusiame dėl planų įvesti mokesčius Prancūzijoje pajamas uždirbančioms JAV technologijų bendrovėms. Atsakydamas į šiuos planus, D. Trumpas paskelbė šios Europos šalies prekėms įvesiantis muitus.

Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire'as, kalbėdamas prieš prasidedant Briuselyje vykusiam susitikimui su Bendrijos kolegomis, sakė, kad šalies prezidentas Emmanuelis Macronas ir D. Trumpas kalbėjosi ir „susitarė vengti bet kokios eskalacijos tarp JAV ir Prancūzijos dėl skaitmeninių paslaugų mokesčio klausimo“.

Vienas Prancūzijos diplomatinis šaltinis teigė, kad Prancūzijos ir JAV lyderiai, sekmadienį kalbėjęsi telefonu, susitarė suteikti šansą deryboms, taip bandydami išvengti „niekam nenaudingo prekybos karo“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)