„Laiškas LRT darbuotojams ir ne tik.

Praėjo jau daugiau kaip aštuoneri metai dirbant LRT. Iš jų beveik dveji būnant televizijos departamento vadovu. Vienas pirmųjų mano teiginių šiose pareigose buvo, kad: „LRT dirba labai geri žmonės“. Sau kaip vadovui kėliau tikslus, kad pirmiausiai LRT televizija būtų mylima žiūrovų, televizijoje dirbantys žmonės būtų drąsesni, nebijotų kurti, nebijotų klysti. Labai didžiuojuosi savo komanda. Kiekvienu LRT televizijos departamento darbuotoju. Žinau, kad visada yra kur tobulėti, bet augome mes visi – tiek kaip asmenybės, tiek kaip profesionalai, tiek kaip komanda. Ir tam įrodymų nereikia, tai matyti plika akimi. Visada tikėjau ir tikiu žmogumi. Todėl atsitikus kažkam (o tas kažkas laikas nuo laiko atsitinka) priežasčių ir sprendimų pirmiausia ieškojau sistemoje, procesuose, istorijoje, savyje, o tik vėliau kitame žmoguje.

Man labai pasisekė, nes aš dirbau mylimą darbą su aistra ir užsidegimu. Nuoširdžiai linkiu ir jums to paties, nes kai myli savo darbą, priekaištai ar kritika nežeidžia. Tiesiog žinai, kad padarei gerai ir niekas negali įrodyti kitaip. Tikrai geras jausmas.

Mes turime kuo didžiuotis. Antroje metų pusėje LRT televizija tapo antra televizija, o LRT Plius dar niekad nebuvo tokia žiūrima. Dirba departamente daugiausiai tie patys žmonės, kurie dirbo ir prieš kelis metus, o rezultatai jau visai kiti. Tai rodo visų mūsų augimą. Pavyko nuveikti tikrai daug.

Bet ateina laikas, kai įvyksta pokyčiai... Kartais net kiek netikėtai, kai reikia rinktis... rinktis vertybes, kurios tau yra svarbiausios. Rinktis ieškoti kažko naujo, sugrįžti į šeimą ir daryti daug kitų prasmingo laiko reikalaujančių dalykų gyvenime.

Baigsiu beveik kaip ir pradėjau – LRT dirba labai labai geri žmonės. Man garbė buvo dirbti kartu“, – rašė jis.

Pasiteiravus apie pasitraukimo iš pareigų aplinkybes, buvęs departamento vadovas nepanoro to detalizuoti.

A. Stonys sakė, kad šį įrašą parašė būdamas jautrus žmogus ir tiesiog norėjo pabrėžti, kad jam rūpi žmonės, kurie dirbo kartu. „Sprendimą priėmiau taip, kaip atrodė geriausia visiems. Ir man“, – pridūrė pašnekovas.

LRT atstovė žiniasklaidai Jovita Bazevičiūtė sakė, kad iš tiesų A. Stonys televiziją palieka bendru sutarimu. „LRT dėkoja Aldarui už jo indėlį auginant LRT žiūrovų auditoriją ir stiprinant visuomeninio transliuotojo pozicijas TV rinkoje. Praėjusių metų antrą pusmetį LRT TELEVIZIJA tapo antra žiūrimiausia televizijos programa Lietuvoje – tai yra ir LRT Televizijos programų departamento, kuriam Aldaras vadovavo dvejus pastaruosius metus, darbo rezultatas.

Reitingai, nors ir nuosekliai augantys, yra tik vienas visuomeninio transliuotojo LRT veiklos rodiklių. Naujajam LRT Televizijos programų departamento vadovui keliamas tikslas ir sėkmingai tęsti pradėtus darbus, ir užtikrinti veiklos efektyvumą – diegti modernius vadybos sprendimus, sustyguoti procesus“, – komentarvo J. Bazevičiūtė.

A. Stonys LRT dirbo nuo 2011 m. lapkričio mėnesio. Nuo 2018 m. balandžio mėnesio buvo atsakingas už LRT televizijos ir „LRT Plius“ programų tinklelius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)