„Negali būti, kad Lietuva privatiems vartotojams būtų antra pigiausia ES valstybė, kai neturime savo generacijos šaltinių. Nesusiveda galai. Tikrai pati elektros kaina (Lietuvoje. – ELTA) tik kils“, ­– „Žinių radijo“ laidoje „Verslo pulsas“ sakė M. Giga.

Anot jo, verslai Lietuvoje įprato labiau skaičiuoti, kai kitose Baltijos šalyse labiau orientuojamasi į tvarumą.

„Šiek tiek rinka yra sugriauta. Buvo daug ES skatinimų, kurie sakydavo, kad net 70 proc. visų investicijų padengia ES pinigais. Tai verslas įprato skaičiuoti (...) – jei investuoju į saulės jėgainę, tai po 3-4 metų turi atsipirkti. Estijoje ir Latvijoje to nėra (...), ten galvojama, ar aš efektyviai vartoju, kokį poveikį darau, kaip mano vartotojai vertina tai, kad neperku taršios elektros“, – tikino jis.

Pasak M. Gigos, patys vartotojai pradeda reikalauti iš įmonių tvarumo.

„Sakyčiau, kad ES parama skatina ir kartu sugriauna lūkesčius pačių įmonių. Įmonės Lietuvoje lygiai taip pat mąsto apie tvarumą, jos nesiskiria. Mes matome, kad patys vartotojai pradeda to reikalauti“, – laidoje sakė jis.

Kaip ELTA rašė, sausio 13-19 dienomis didmeninė vidutinė savaitės elektros energijos kaina Lietuvoje kilo 5 proc., iki vidutinės 30,6 euro už megavatvalandę (MWh) kainos, skelbė elektros perdavimo sistemos operatorius „Litgrid“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)