Stebuklas – pagalvojau aš ir nuėjau į tą įmonę. Beje, jie ten paklausė mano vardo, darbo patirties ir pasakė, kad aš ateičiau į mokymus, nes jie jau apsisprendė mane priimti, siūlė algą, net 700 Eur, turėjau daug klausimų, bet jie nieko neatsakė, neva, tik per mokymus jie galės atsakyti į juos.

Gerai, galvoju, ateisiu.

Atėjau ir ten paaiškėjo, jog tai kontora, kuri užsiima akcijomis. Tada paaiškėjo, jog reikės nuolat skambinti klientams ir siūlyti investuoti į akcijas, obligacijas, auksą, kriptovaliuta, bitkoinus ir taip toliau. Man pasidarė neįdomu ir aš iš ten išėjau. Bet per pirma mokymų dieną buvo aiškiai pasakyta, kad reikia nuolat kalbėti klientui telefonu apie tai, jog tai atneš didelį pelna, kad klientas po to pirks naują automobilį, bus aprūpintas pinigais ir tai gera investiciją ateičiai...

Dabar žiniasklaidoje yra daug straipsnių apie, neva, aferistus, kurie skambina ir siūlo kažkokias akcijas. Žinokite, tai ne aferistai, o legalus verslas, beje, manau, pilnas rizikos! Tie pinigai, kurie papuola pas tokius „siūlytojus“, o tie „siūlytojai“, „investicijų vadybininkai“ mokosi ne pilną savaitę ir tampa „investicijų specialistais“. Tai yra dažnas atvejis, pasirodo. Ir dar pridėsiu, kad reikėjo skambinti iš Lietuvos į vieną iš Europos Sąjungos (ES) šalių. Galvoju, kad taip daroma specialiai, nes atsakingumo, kaip ir nėra, kai skambini iš vienos šalies į kitą, prisistatai iš vienos įmonės, o pinigus pervedi faktiškai į kitą, nes įmonės platformos užregistruotos dažniausiai Kipre. Tokie reikalai, brangieji.

Į Lietuvą taip pat skambina visokie „siūlytojai“ iš Latvijos arba kitų šalių. Galvokite, kodėl būtent taip yra.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!