Policininkai, reaguodami į pagalbos prašančio asmens skambutį, atvyko į įvykio vietą ir rado moterį, kuriai buvo peiliu durta į koją. Pamatęs pareigūnus, būsto gyventojas 69 metų Jaroslavas „Jerry” Hanelis nušovė policininkus Tiffany Enriquez ir Kaulike Kalamą, pranešė Honolulu policijos vadovė Susan Ballard.

Policija mano, kad įsiplieskus gaisrui, namo viduje buvo J. Hanelis ir dar dvi moterys, tačiau, anot S. Ballard, palaikams ir įkalčiams ištirti gali prireikti kelių dienų.

Liepsnos persimetė į aplinkinius pastatus. Iš viso sudegė septyni namai, o dar kažkiek pastatų buvo apgadinti, informavo Honolulu priešgaisrinė tarnyba.

Būsto savininkė 77 metų Lois Cain neseniai buvo pateikusi prašymą iškeldinti J. Hanelį, rodo teismo dokumentai. Vienas kaimynas naujienų agentūrai AP sakė matęs, kaip peiliu sužalota L. Coin buvo išvežta greitosios pagalbos automobiliu. Apie moters būklę kol kas nepranešama.

S. Ballard sakė, kad J. Hanelis neturėjo leidimo laikyti ginklus.

Anot J. Hanelio kaimynų, vyras turėjo psichikos sveikatos problemų.

„Atsakovas neturi nuomos sutarties, leidžiančios užimti patalpas, jos taip pat nepriklauso jam nuosavybės teise“, – rašoma praėjusią savaitę L. Coin teismui pateiktame prašyme iškeldinti J. Hanelį. – Nepaisant pakartotinių raginimų, atsakovas neatlaisvino patalpų ir atsisako tai padaryti.“

Advokatas Jonathanas Burge'as nuo 2015 metų ne kartą atstovavo J. Haneliui teisminiuose ginčuose su kaimynais. Vyrui buvo paskelbtos trys laikino apribojimo nutartys.

Čekijoje gimęs J. Hanelis, kuriam teismo posėdžių metu talkindavo čekų kalbos vertėjas, kitą savaitę turėjo stoti prieš teismą dėl melagingų pranešimų policijai, sekmadienį sakė J. Burge'as.

Anot advokato, jis niekada nemanė, kad J. Hanelis galėtų griebtis smurto. Jis buvo „keistuolis, turėjęs problemų“, sakė J. Burge'as ir pridūrė, jog J. Haneliui atrodė, kad vyriausybė jį seka ir klausosi jo pokalbių telefonu.