Remiantis vietos žiniasklaidos informacija, dauguma pabėgėlių priklauso Brazilijos nusikaltėlių grupuotei „Primeiro Comando da Capital“ arba tiesiog PCC.

Kaip pranešė BBC, įtariama, kad dalis kalinių galėjo tiesiog išeiti pro pagrindinius vartus padedant sargybiniams. Nors teisėsaugos pareigūnai aptiko tunelį vedantį iš kalėjimo, įtariama, kad jis iškastas tik kaip priedanga, o kaliniai paprasčiausiai buvo išleisti.

Vienas kalinys visgi buvo sučiuptas tunelyje.

Šalia kalėjimo rastas tunelis

Paragvajaus vidaus reikalų ministras Euclides Acevedo pabėgusius kalinius vertina kaip labai pavojingus nusikaltėlius ir sako nuogąstaujantis, kad dalis jų jau greičiausiai kirto sieną su Brazilija. Jo teigimu, neapsieita be kalėjimo personalo pagalbos.

Ministro teigimu, Pedro Chuan Kabaljero miesto, besiribojančio su Brazilija, kur ir įkurtas minėtasis kalėjimas, gyventojai po pabėgimo gyvena nuolatinėje baimėje, imtasi ypatingų saugumo priemonių.

Paragvajaus kalėjimas, iš kurio pabėgo 75 kaliniai

Manoma, kad kaliniams leista išeiti per keletą dienų mažomis grupelėmis, kol kalėjimo direktorius buvo išvykęs metinių atostogų. Teisingumo ministrės Cecilios Perez teigimu, visas kalėjimo personalas bus atleistas iš pareigų ir suimtas.

PCC grupuotė – didžiausia ir geriausiai žinoma nusikaltėlių organizacija Brazilijoje, teigia organizuotą nusikalstamumą Amerikose analizuojantis fondas „InSight Crime“. Anot ekspertų, nors grupuotės būstine ir laikomas San Paulas, nusikaltėliai savo veiklą vykdo ir kaimyninėse valstybėse. Grupuotei priklauso apie 30 tūkst. narių.