Pušynų apsuptas pakaunės krašto miestelis primena ramybės oazę – norintys ištrūkti iš didmiesčio triukšmo čia pajus atgaivą, dideliais gurkšniais gers deguonies kokteilį, persmelktą miško didybės, Nemuno tėkmės, skulptūrų, tvenkinių, jaukių takelių vaizdų.

Prie pagrindinės miestelio gatvės, Akacijų alėjos esančiame parke su praeiviais sveikinasi įspūdingos skulptūros, simbolizuojančios pianiną, gitarą ir krėslą – yra ir karūna, tad kiekvienas jame įsitaisęs gali pasitelkti vaizduotę, mintimis nuskrieti į senovę.

Nemuno krantai, dviračių ir pėsčiųjų sveikatingumo takai, parkai, miestelio centre tyvuliuojantys tvenkiniai, prie kurių įrengti įmantrūs laiptai, įspūdingas Marijos paminklas – tik nedidelė dalis objektų, vertų turistų žvilgsnių ir fotoblyksčių.

Didelį įspūdį sukelia ir pėsčiųjų sveikatingumo take įkurtas dievų ir deivių slėnis su viena už kitą gražesnėmis ąžuolinėmis Perkūno, Patrimpo, Gabijos, Laimos skulptūromis.

Ramumos dvelksmo gaubiami, miestelį puošia senojo stiliaus ir modernūs gyvenamieji pastatai.

Bardų festivaliu „Akacijų alėja“ garsią Kulautuvą vertėtų aplankyti ne tik per šią šventę. Ir ne tik šiltaisiais mėnesiais. Kurortinis miestelis neabejotinai paliks šiltą pėdsaką į jį įžengusiųjų širdyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)