200 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje D. Rapšys nuotolį įveikė per 1.45:74 min. ir užėmė antrą vietą.

Šioje rungtyje revanšą pasiekė Kinijos žvaigždė Sun Yangas, kuris lietuvį lenkė vos 0,19 sek. ir finišavo per 1.45:55 min.

Trečias Pekine finišavo vengras D. Kozma – 1.48:98 min., ketvirtas – belgas Pieteris Timmersas (1.51:94 min.).

Rezultatai

Sekmadienį dvigubai ilgesnėje distancijoje lietuviui iššūkį mes Y. Sun, D. Kozma ir kinas Ji Xinjie.

D. Rapšys iškart po 200 m laisvuoju stiliumi finalo turėjo dalyvauti ir mišrioje komandinėje estafetėje 4 x 100 m laisvuoju stiliumi.

Kartu su lietuviu vienoje komandoje taip pat plaukė rusas Oleg Kostin, Honkongui atstovaujanti Siobhan Haughey ir kinė Ye Shiwen. Ši ketveriukė neprilygo kitoms trims suformuotoms komandoms ir finišavo ketvirta.

Antrus metus rengiama FINA Čempionų lyga šįkart susideda tik iš dviejų etapų. Antrasis – Kinijos sostinėje Pekine sausio 18-19 d.

Šiose varžybose kiekvienoje rungtyje startuoja tik po keturis plaukikus, sulaukusius vardinių Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) kvietimų.

Lietuvai Čempionų lygoje atstovauja vienintelis D. Rapšys. Už pirmąją vietą Čempionų lygoje skiriama 16 tūkst., už antrą – 12 tūkst., už trečią – 8 tūkst., o ketvirtą – 6 tūkst. JAV dolerių premija. Iš viso šiame Čempionų serijos sezone plaukikai išsidalins beveik 2,5 mln. JAV dolerių prizinį fondą. Dviejuose Čempionų serijos etapuose dalyvaus 70 plaukikų iš 26 pasaulio šalių.

Primename, kad praėjusių metų pasaulio čempionate S. Yangas laimėjo tiek 200, tiek 400 m plaukimo laisvu stiliumi finalus. Tiesa, 200 m nuotolį greičiausiai įveikė D. Rapšys, bet jis po finišo buvo diskvalifikuotas dėl judesio ant starto bokštelio.

Diskvalifikacija – tik kitokio pobūdžio – vis dar gresia ir S. Yangui.

Artimiausiu metu Tarptautinis sporto arbitražo teismas (CAS) turi paskelbti verdiktą ginče tarp Kinijos plaukiko ir Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA).

Pastaroji apskundė FINA sprendimą išteisinti S. Yangą dėl atsisakymo 2018 metais ne varžybų metu duoti dopingo mėginį.

FINA tuomet įvertino, jog patys kontrolieriai neišvengė procedūrinių pažeidimų. Dėl dopingo vartojimo S. Yangas jau buvo baustas 2014 metais, kuomet 7 mėnesių diskvalifikacija skirta jo organizme radus stimuliantams priskiriamos medžiagos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)