Panamoje įtariamas egzorcizmo atvejis. Tarp septynių nužudytųjų yra nėščia moteris ir penki jos vaikai, praneša news.sky.com. Dar vienas rastas kūnas buvo šeimos kaimyno, rašo BBC.

Vietos bendruomenei priklausiusios aukos buvo sugautos 10 savamokslių dvasininkų ir kankinamos, mušamos, deginamos bei kapojamos mačetėmis, siekiant priversti „atgailauti už savo nuodėmes“.

Policijos pareigūnams pavyko išvaduoti 14 žmonių, taip pat priklausančių ngobių-buglių čionykščių grupei, kurie buvo surišti ir sumušti naudojant medines lazdas ir Biblijas. Apie vykstančius žiaurumus policininkams pranešė trys kaimelio gyventojai, kuriems pavyko pabėgti ir pasiekti ligoninę.

Religinė sekta egzorcizmo metu nukankino nėščią moterį ir nužudė penkis jos vaikus

Atvykę pareigūnai rado greitosiomis pastatytą bažnyčią, priklausančią mažai žinomai religinei sektai „The New Light of God“ („Naujoji Dievo šviesa“). Vietos valdininko teigimu, policininkus šokiravo pamatytas vaizdas.

Prokuroras Rafaelis Baloyesas sakė: „Statinio viduje buvo atliekamas ritualas. Kai kurie žmonės dalyvavo prieš savo valią, su jais buvo blogai elgiamasi. Ritualo tikslas – nubausti prasikaltusiuosius mirtimi, jeigu neatgailaus dėl padarytų nuodėmių.“ Bažnyčios viduje tyrėjai rado nuogą moterį, taip pat mačečių, peilių ir ritualo metu paaukoto ožio palaikus.

Religinė sekta egzorcizmo metu nukankino nėščią moterį ir nužudė penkis jos vaikus

Buvo sužeistos dvi nėščios moterys ir keletas vaikų. Šis kaimelis yra tokioje atokioje vietoje, kad sužeistieji į ligoninę buvo nugabenti sraigtasparniu. Už pusantro kilometro nuo pastato pareigūnai aptiko neseniai iškastą kapą su šešių vaikų ir vieno suaugusiojo lavonais. Jauniausioji auka – vos vienerių metų amžiaus. Vienas iš įtariamųjų yra vaikų senelis.

„Jie pasirinko šią šeimą ritualui ir ją išskerdė, nužudė praktiškai visus šeimos narius“, – aiškino R. Baloyesas. Vietos lyderiai sektą pavadino „satanistine“ ir pareikalavo nedelsiant nutraukti jos veiklą.
Manoma, kad judėjimas „Naujoji Dievo šviesa“ veiklą vysto tik maždaug tris mėnesius, o šeštadienį vienas iš sektos narių tvirtino gavęs žinią iš Dievo, kad visi turi atgailauti arba mirs.

Religinė sekta egzorcizmo metu nukankino nėščią moterį ir nužudė penkis jos vaikus

Ngobiai-bugliai yra didžiausia Panamos vietos gyventojų grupė. Jie verčiasi labai skurdžiai, dauguma gyventojų neraštingi. Sektos nariai buvo suimti, įtariant įvykdžius žmogžudystes.