„Nuosavybė šventa, kol nepradedama kenkti gyventojams. (...) Nematau jokios kitos išeities, kaip tik imtis tokių pat ryžtingų žingsnių, kurių buvo imtasi dėl „Snoro“, – šitą įmonių grupę nacionalizuoti. Valstybė perima valdymą ir perduoda, pavyzdžiui, Turto bankui. Kad valstybė gali administruoti labai sudėtingus verslus, geriausiai rodo elektros tinklų pavyzdys, todėl jokios problemos nacionalizavime nematau“, – penktadienį spaudos konferencijoje sakė N. Puteikis.

Profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė teigė, kad įmonių baudas dažniausiai sumoka jų darbuotojai.

„Jeigu įmonei tam tikros institucijos skiria baudas, tai savaime tas baudas sumoka darbuotojai. (...) Raginame valdžią sukurti sistemą, kaip reaguoti ir elgtis tokiose situacijose. Šiandien akcininkai neatsako savo turtu už padarytą žalą. (...) Jie gali nuostolius palikti darbuotojams, valstybei ir mokesčių mokėtojams“, – sakė ji.

ELTA primena, kad Lietuvos teisėsauga po atliktos operacijos paviešino nustačiusi, kad įmonei „Grigeo Klaipėda“ priklausančiame gamybiniame objekte susidarančios nuotekos nepatenka į valymo įrenginius, o išteka beveik nevalytos tiesiai į nuotekų vamzdžius, kuriais pasiekia Kuršių marias. Skelbiama, kad aplinkai padaryta žala galėjo siekti ne vieną milijoną eurų.