VMI nurodo, kad iki šio termino – vasario 17 d., tretieji asmenys turi pateikti informaciją apie nuolatinių Lietuvos gyventojų pernai sumokėtas gyvybės draudimo, pensijų draudimo įmokas į pensijų kaupimo fondus.

Taip pat bankai, kredito įstaigos, gyvybės draudimo bendrovės, aukštosios mokyklos, formaliojo ir neformaliojo profesinio mokymo įstaigos turi pateikti šiuos duomenis apie gyventojus: sumokėtas palūkanas už suteiktas paskolas gyvenamajam būstui statyti arba įsigyti, studijų įmokas, studijų įmokoms mokėti skirtas paskolas.

Delfi trumpai
Tretieji asmenys duomenis apie gyvybės draudimo, studijų, paskolų įmokas ir sumokėtas palūkanas turi deklaruoti iki š. m. vasario 17 d.;
Pateikti duomenys bus perkelti į pajamų deklaravimo vedlį;
Duomenis apie A klasės išmokas turi pateikti ir nuolatiniai Lietuvos gyventojai, kurie per 2019 m. mokestinį laikotarpį vykdė ekonominę veiklą ir turėjo samdomų darbuotojų, taip pat veiklai vykdyti nuomojosi nekilnojamąjį turtą iš fizinių asmenų;

„Siekiant supaprastinti pajamų deklaravimą gyventojams, kasmet, remiantis trečiųjų šalių pateiktais duomenimis, VMI Elektroninio deklaravimo sistemoje (EDS) suformuoja preliminariąsias pajamų deklaracijas, kurias gyventojams belieka tik pateikti“, – sako VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė – Šnirienė, pažymėdama, kad gauta laiku, tiksli ir teisinga informacija padeda VMI užtikrinti sklandų pajamų deklaravimą.

Anot jos, šiais metais pajamas deklaruosime paprasčiau ir patogiau – pajamų deklaravimo vedlio pagalba, tai yra klausimų – atsakymų forma, taigi, minėti duomenys bus perkelti į pajamų deklaravimo vedlį.

„Tam, kad gyventojams nereikėtų niekur skubėti, būtų pakankamai laiko susipažinti su pokyčiais, deklaravimo startą šiais metais numatome skelbti anksčiau nei įprastai, dar kovo mėnesio pradžioje. Dėl to mokesčių administratoriui, siekiant užtikrinti sklandų ir patogų deklaravimo procesą, šiemet ypač svarbu duomenis iš trečiųjų šalių gauti laiku ir tikslius“, – sako Stasė Aliukonytė – Šnirienė.

VMI primena, kad tiek teikiant duomenis apie A, tiek apie B klasės išmokas naudojama ta pati forma (formos kodas – GPM312).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)