Vladimiras Putinas ir Basharas al Assadas buvo užfiksuoti vaizdo įraše besijuokiantys iš Donaldo Trumpo, rašoma independent.co.uk.

Neseniai Damaske įvykusio susitikimo metu abu lyderiai buvo nufilmuoti aptarinėjantys JAV prezidentą ir naudojantys ištrauką iš Biblijos pasityčioti iš jo asmenybės.

Lankydamiesi graikų ortodoksų bažnyčioje, V. Putinas ir B. al Assadas kalbėjosi apie Biblijoje aprašytą Sauliaus atsivertimą į krikščionybę keliaujant į Damaską. Remiantis Šventuoju Raštu, Dievas apakino krikščionis persekiojusį fariziejų Saulių. Vėliau būsimasis apaštalas atgavo regėjimą ir atsivertė į krikščionybę.


Vaizdo įraše, kurį „Twitter“ paskelbė rusų žurnalistas, B. al Assadas sako: „Jeigu Trumpas taip pat keliautų šiuo keliu, irgi pagytų.“ Paskui Rusijos ir Sirijos prezidentai nusijuokia iš sąmojo. Tuomet V. Putinas paragina B. al Assadą pakviesti D. Trumpą: „Jis tikrai atvyks.“

„Esu pasiruošęs“, – atsako Sirijos vadovas, o V. Putinas priduria: „Aš jam pranešiu.“

Kremliaus teigimu, praėjusią savaitę Rusijos prezidentas nuvyko į Siriją dalyvauti skubiai surengtame vadovų susitikime, skirtame aptarti karinę situaciją šalyje. Maskva yra pagrindinė B. al Assado režimo veiksmų Sirijos pilietiniame kare ir kovoje prieš „Islamo valstybę“ rėmėja.