Prokurorės Ginos Skersinskytės nurodymu ir nutarimu ikiteisminio tyrimo byloje nuo 2020 metų sausio 10 dienos iki 2020 metų liepos 10 dienos areštuojamos kelios dešimtys „Grigeo Klaipėda“ turto.

Turto arešto aktų registro išraše išvardinti 28 įmonei priklausantys pastatai Klaipėdos rajone esančiame Dumpių kaime ir 10 pastatų Klaipėdoje, Nemuno g. 2.

Dumpiuose areštuoti administracinės, gamybos, pramonės, sandėliavimo, specialiosios ir kitos paskirties pastatai, garažas. Juos įmonei uždrausta valdyti, naudoti ir disponuoti.

Nemuno g. 2, t. y. prie Klaipėdos uosto, areštuoti gamybos, pramonės, administracinės ir kitos paskirties pastatai.

Dokumente paaiškinama, kad turto arešto pagrindai yra Baudžiamojo proceso kodekso 116, 151 ir 152 straipsniai.

„Proceso metu ikiteisminio tyrimo pareigūnas, prokuroras ar teismas turi imtis priemonių galimam civiliniam ieškiniui užtikrinti: surasti įtariamajam ar kaltinamajam arba už įtariamojo ar kaltinamojo veiksmus materialiai atsakingiems asmenims priklausantį turtą ir laikinai apriboti nuosavybės teisę į jį“, – rašoma įstatyme.

Pirmosios apie „Grigeo Klaipėda“ turto areštą antradienį pranešė „Verslo žinios“.

Po to išplatintame pranešime žiniasklaidai „Grigeo Klaipėda“ generalinis direktorius Tomas Eikinas aiškino, kad nors formaliai veikla nestabdoma, dalies funkcijų vykdyti nebepavyks.

„Nekilnojamojo turto areštas veiklos nestabdo, tačiau žiūrinti formaliai, tai reiškia, kad negalime tęsti iš dumblo saugojimo aikštelių, esančių Dumpių kaime, surenkamo lietaus vandens valymo.

Šiuo metu į Dumpiuose esančius valymo įrenginius nepatenka „Grigeo Klaipėda“ veikloje susidarančios nuotekos, nes jų valymą atlieka „Klaipėdos vanduo“. Tačiau juose kaupiasi lietaus vanduo ir jei nebus atliekami jo tvarkymo darbai, tai lietaus vandens perviršis pateks į aplinką. Šiandien kreipsimės į prokuratūrą dėl arešto masto“, – sakė T. Eikintas.

Praėjusią savaitę paskelbti įtarimai, kad „Grigeo Klaipėda“ tyčia į Kuršių marias leido nevalytas nuotekas, o žala gamtai vertinama milijonais eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)