Federaliniam teismui Vašingtone M. Flynno advokatų pateiktame pranešime rašoma, kad prokurorai pažeidė su buvusiu prezidento patarėju sudarytą susitarimą dėl kaltės pripažinimo, nes reikalavo, kad jis duotų melagingus parodymus.

M. Flynnas, JAV kariuomenės atsargos generolas leitenantas, D. Trumpo patarėjo poste išsilaikė vos 22 dienas.

Jis padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl kaltinimų melavus Federaliniam tyrimų biurui (FTB) apie savo kontaktus su Rusijos pareigūnais.

M. Flynno advokatai tvirtina, kad jam birželį pakeitus savo teisininkų komandą, prokurorai pareikalavo, kad jis melagingai pripažintų, jog sąmoningai pateikė neteisingus duomenis Teisingumo departamentui ir nuslėpė, kad lobistine veikla užsiimanti jo įmonė dirbo Turkijos vyriausybei.

„Michaelas T. Flynnas dėl vyriausybės nesąžiningumo, kerštingumo ir susitarimo dėl kaltės pripažinimo pažeidimo prašo atšaukti jo pareiškimą dėl kaltės pripažinimo“, – sakė advokatė Sydney Powell.

Teismas turėtų po dviejų savaičių paskelbti M. Flynnui nuosprendį. Pareiškimas dėl kaltės pripažinimo ar nepripažinimo turi būti patvirtintas teisėjo.

2017 metų gruodį 61 metų M. Flynnas pripažino melavęs FTB apie 2016-ųjų gruodį vykusius savo pokalbius su tuometiniu Rusijos ambasadoriumi Jungtinėse Valstijose Sergejumi Kisliaku.