Scenografiją kūrė Gintaras Makarevičius, muziką – kompozitorius Gintaras Sodeika, kostiumus – dailininkė Aleksandra Jacovskytė, pjesę iš lenkų kalbos išvertė Rolandas Rastauskas. Vaidina dešimt Klaipėdos dramos teatro aktorių: Justina Vanžodytė, Eglė Jackaitė, Igoris Reklaitis, Jonas Baranauskas, Liudas Vyšniauskas, Regina Šaltenytė, Vaidas Jočys, Aurimas Pintulis, Jonas Viršilas, Mikalojus Urbonas, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Spektaklio tema – vienos mokyklos klasės mokinių likimas nuo karo metų iki pat XX amžiaus pabaigos. 1941 metais Lenkijos Jedvabno kaime vietiniai žydai, kaimelio gyventojai, buvo uždaryti į daržinę ir sudeginti gyvi. Jų žudikai buvo to paties Jedvabno gyventojai – kaimynai ir bendraklasiai, kadaise galbūt sėdėję tame pačiame suole su savo aukomis. Pjesė nėra dokumentinė, bet įkvėpta šio istorinio įvykio. Tai sukrečiantis pasakojimas apie gėrį ir blogį, apie permainingą žmogaus prigimtį, žmonijos praeitį, dabartį ir galbūt – įspėjimas apie ateitį. Pastaruoju metu ji yra dažniausiai pasaulyje statoma lenkų pjesė.

Šis O. Koršunovo spektaklis jau sulaukė nemažai Lietuvos teatro kritikų atgarsių. Teatrologė Daiva Šabasevičienė straipsnyje „Aukų ir budelių klasė“ (publikuotame 2020 01 04 internetiniame portale vilniausgalerija.lt) rašo: „Žmonių vardai spektaklyje nuskamba kaip malda. Čia Dievo vardas neminimas, bet kūrinį sutvirtina tikėjimas žmogumi. Teatras tam ir egzistuoja, kad perkeltų akistatą su istorija šiapus rampos“.

Klaipėdos dramos teatro spektaklis „Mūsų klasė“ – kovo 14 d. 18.30 Vilniuje, Jaunimo teatre (Arklių g. 5). Bilietus į spektaklį platina tiketa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)