Premjeras užsiminė, kad bus pradėta diskusija dėl galimo trijų ministerijų sujungimo.

„Pirmiausia buvo apsvarstytas klausimas dėl Ekonomikos ir inovacijų ministerijos ir Energetikos ministerijų, tarp kelių siūlymų ir svarstymų dėl šių ministerijos apjungimo, galimo ministro skyrimo, buvo priimtas sprendimas, kad bus teikiama ministro kandidatūra. Šios ministerijos iki kadencijos pabaigos dirbs kaip atskiros ministerijos, bus pradėta diskusija dėl ministerijų galimo apjungimo ir funkcijų perskirstymo“, – sakė premjeras.

„Galimas kandidatas buvo pristatytas, jau yra kalbėta su prezidentu kaip apie galimą variantą. Galiu įvardinti tai, kas jau yra įvardinta, tai yra Lukas Savickas“, – antradienio vakarą sakė premjeras S. Skvernelis.

Po to, kai premjeras oficialiai paskelbė kandidato į laisvą ministro kėdę pavardę, sureagavo ir pats L. Savickas. Jis rašė, kad nekantriai laukia galimybės pristatyti prezidentui G. Nausėdai planuojamus darbus.

„Dėkoju Ministrui Pirmininkui už galimybę daugiau nei trejus metus darbuotis jo patarėjų komandoje ir kartu įgyvendinti tuos pokyčius, kurių tikrai reikia Lietuvai. Visos komandos bendrų rezultatų dėka įgyvendinti sprendimai puikiai iliustruoja šios Vyriausybės ryžtą čia, Lietuvoje, kurti palankiausias sąlygas darbo vietas kuriančiam sąžiningam verslui. Tai sprendimai, kurie leido užsitikrinti tiek sklandų stojimo į EBPO procesą, tiek šuolį Doing Business indekse“, – rašė L. Savickas.

Jis dėkojo ir premjerui S. Skverneliui už parodytą pasitikėjimą.

„Labai vertinu Ministro Pirmininko išreikštą pasitikėjimą siūlant tęsti pokyčius ekonomikos ir inovacijų srityje ministro pozicijoje. Tai – nelengvas iššūkis, užduotys labai konkrečios ir labai aiškus terminas, per kurį turime jas įgyvendinti. Lauksiu galimybės Respublikos Prezidentui pristatyti planuojamus darbus bei prioritetus. Esu pasiruošęs juos pristatyti ir koalicijos partneriams bei atsižvelgti į visus konstruktyvius siūlymus“, – teigė L. Savickas.

Antradienio vidudienį tai žiniasklaidai jau buvo paskelbęs valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. Valstiečių lyderis patvirtino 29 metų Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario L. Savicko kandidatūrą aptaręs su ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu.

Ekonomikos ministro pareigos atsilaisvino pernai gruodį tuometiniam ministerijos vadovui Virginijui Sinkevičiui tapus eurokomisaru.

R. Karbauskis teigė, kad L. Savickas būtų labai stiprus kandidatas, panašus į buvusį ministrą.

„Ir amžiumi, ir savo patirtimi jis kažkuo panašus į buvusį ministrą V. Sinkevičių. Bendruomenė, bendravusi su V. Sinkevičiumi, matys panašų mentalitetą ir panašų požiūrį, jeigu L. Savickas bus ministru“, – tvirtino politikas.

Šiemet jis su „valstiečių“ sąrašu buvo išrinktas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu, tačiau šiai partijai nepriklauso.

L.Savickas yra įgijęs Europos viešųjų reikalų magistro laipsnį Mastrichto universitete Olandijoje, prieš tai Jungtinės Karalystės Jorko universitete įgijo politikos ir tarptautinių santykių bakalauro laipsnį.

Po studijų į Lietuvą grįžęs L. Savickas dirbo užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ investicinės aplinkos gerinimo grupės vadovu, programos „Kurk Lietuvai“ metu įgyvendino projektus šioje agentūroje bei Vyriausybės kanceliarijoje, taip pat dirbo asociacijos „Investuotojų Forumas“ politikos bei viešųjų reikalų vadovu.

L.Savickas yra vienas iš „Kurk LT alumni tinklo“ steigėjų, Pasaulio ekonomikos forumo Global Shapers ir kitų visuomeninių iniciatyvų narys.