„Pirmąkart apie tai girdžiu ir negaliu pasakyti, ar tai gali paveikti įmonę. Spėju, tai smulkaus turto areštas. Pasiaiškinsiu“, – vz.lt portalui sako Gintautas Pangonis, AB „Grigeo“ prezidentas.

Vėliau išplatintas „Grigeo Klaipėda“ generalinio direktoriaus Tomo Eikino komentaras. Pasirodo, turto areštas yra netikėta naujiena ir pačiai įmonei. Pasak jo, nors formaliai veikla nestabdoma, dalies funkcijų vykdyti nebepavyks.

„Apie pirmadienį, sausio 13 d., įregistruotą AB „Grigeo Klaipėda” turto areštą sužinojome tik šiandien, iš žiniasklaidos. Mūsų duomenimis, turto arešto aktą priėmė Klaipėdos apygardos prokuratūra. Arešto suma – nenurodyta.

Turto areštu apribojamas disponavimas nekilnojamuoju turtu (iš viso 38 objektai) Dumpių kaime ir Nemuno g. 2, Klaipėdoje. Nekilnojamojo turto areštas veiklos nestabdo, tačiau žiūrinti formaliai, tai reiškia, kad negalime tęsti iš dumblo saugojimo aikštelių, esančių Dumpių kaime, surenkamo lietaus vandens valymo.

Šiuo metu į Dumpiuose esančius valymo įrenginius nepatenka „Grigeo Klaipėda“ veikloje susidarančios nuotekos, nes jų valymą atlieka „Klaipėdos vanduo“. Tačiau juose kaupiasi lietaus vanduo ir jei nebus atliekami jo tvarkymo darbai, tai lietaus vandens perviršis pateks į aplinką. Šiandien kreipsimės į prokuratūrą dėl arešto masto“, – komentuoja T. Eikintas.

DELFI primena, kad Lietuvos teisėsauga po atliktos operacijos nustatė, kad „Grigeo Klaipėda“ nuotekos nepatenka į valymo įrenginius, o išteka beveik nevalytos tiesiai į nuotekų vamzdžius, kuriais pasiekia Kuršių marias.

Kaip skelbiama, aplinkai padaryta žala gali siekti ne vieną milijoną eurų, preliminariai įvardijama ir 60 mln. eurų suma. „Grigeo” grupės prezidentas Gintautas Pangonis žurnalistams sakė, kad įmonėje atliktas tyrimas parodė, jog nuotekos iš tiesų patekdavo į Kuršių marias, tačiau tai esą buvo daroma per avarinį vamzdį ir jos buvo iš dalies išvalytos. G. Pangonis sakė, kad kol kas nežinoma, kodėl vamzdis buvo naudojamas ne pagal paskirtį, atliekamas ir vidinis įmonės tyrimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (218)