DELFI pasiteiravo V. Kamblevičiaus, kodėl K. Bartkevičius paliko frakciją, parlamentaras teigė, kad ilgametis bendražygis žaidė dvigubą žaidimą.

„Atėjo jis pas mane prieš pat 9 valandą ryto, sako, aš parašiau pareiškimą (išeiti, aut. p.). Klausiau aš jo, kodėl nepasakė iš anksto, frakcijai galėjo viską pasakyti, garbingai. O jis atsakė, kad jam pasakė R. Žemaitaitis, kad turi dar šiandien išeiti. Aiškinau jam, kad ir rytoj išeiti gali, bet jis tikino, kad jam pasakė ir taip reikia daryti. Pasirodo, jis veidmainiavo, man nežinant jis dvigubą žaidimą žaidė – jis per tą laiką (kol dirbo frakcijoje, aut. p.) tapo partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininko pirmuoju pavaduotoju. Aš net nežinojau“, – apmaudą DELFI liejo V. Kamblevičius.

Parlamentaras tiki, kad K. Bartkevičius frakciją paliko supratęs, kad netaps ministru. Jo pavardė buvo nuskambėjusi viešojoje erdvėje kaip koalicijos kandidato į laisvą ekonomikos ir inovacijų ministro postą.

„Nes jis norėjo gauti ministro postą, bet aš pasakiau: Kęstuti, kol tu neparašysi pareiškimo ir neišeisi iš partijos „Tvarka ir teisingumas“, jokio posto net nėra minčių. Tai jis man prisiekė gal kokius 30 kartų, kad tikrai partiją paliks. O kada pribrendo reikalas dėl tų ministrų, jis paklausė, kaip jo reikalai. Aš jam vėl atsakiau, kad kai išeis iš partijos, tada kalbėsimės, nes gi taip negalima – mūsų frakcijoje dirba kaip „Tvarkos ir teisingumo“ narys. Taip ir gavosi, pamatė, kad negauna posto ir išėjo“, – aiškino jis.

Vytautas Kamblevičius

V. Kamblevičiaus paklausus, ar gali būti, kad K. Bartkevičius „dvigubą žaidimą“ žaidė dar tik pradėjęs dirbti frakcijoje, buvęs frakcijos seniūnas sakė, kad „irgi taip galvoja“.

„Kai jis liko pas mus (frakcijoje, aut. p.), jis manęs vis teiraudavosi, su kuo aš kalbu, su kuo bendrauju, su kokiomis partijomis, kuriais lyderiais, kokia yra perspektyva. Aš galvojau, kad mes pažįstami daug metų, subrendęs vyras, 60 metų, kodėl man reikia nuo savo kolegų slėpti. Dabar mąstau, kad jis buvo infiltruotas viską išsiaiškinti ir sugriauti mūsų frakciją“, – kalbėjo parlamentaras.

V. Kamblevičius DELFI sakė tikintis, kad visą planą sudarė „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis R. Žemaitaitis.

„Tai taip. Kai viską dabar pasižiūriu... Tikiuosi, kad kuri laida pasikviestų mane ir K. Bartkevičių, nes noriu jam pažiūrėti į akis, (paklausti, aut. p.) kodėl jis toks veidmainis, kodėl jis taip elgėsi, melavo. (…) Jis net bijojo frakcijai pasakyti, kaip yra. Man pačiam nemalonu, kad jam buvau per daug atviras, jis konkrečiai domėjosi, buvo jam įdomu, o pasirodo jis mane zondavo“, – kalbėjo parlamentaras.

Šie metai V. Kamblevičiui prasidėjo ne itin sėkmingai – bendrus planus kurti partiją atšaukė filosofas Arvydas Juozaitis, o dabar ir frakcija iširo. „Lietuvos gerovei“ seniūnas DELFI sakė, kad tiek A. Juozaitis, tiek ir K. Bartkevičius – gana panašūs.

„Duosiu paprastą pavyzdį – mes su A. Juozaičiu sutarėm ir dėl partijos struktūros, ir dėl valdymo gruodžio 14 dieną. Ir jis man iki sausio 6 dienos jis man nekėlė ragelio, jūs įsivaizduojat? Ir kai jau sausio mėnesio, jis jau tiek su manim nekalbėjo, kad žiniasklaidai tik pasakė, kad su kitais partiją kurs. Jie labai panašūs, žiūriu, su K. Bartkevičiumi“, – kalbėjo Seimo narys.

Ir pridūrė, kad iki šiol A. Juozaitis nei atsiliepia į parlamentaro skambučius, nei perskambina.

„Kodėl jis manęs bijo, nesuprantu. Jam gėda, nes jis pasielgė nevyriškai, nesolidžiai“, – sakė jis.

„Labai gerai, kad tai įvyko, bet jam suteikdavom per daug informacijos, čia truputį gaila. Bet mes neužsiimame kažkokia antivalstybine veikla, tai...“, – stipriai nepergyveno Seimo narys. Bet pridėjo, kad visa likusi frakcija yra tiesiog „pasibaisėjusi“ buvusio bendražygio elgesiu.

V. Kamblevičius sakė, kad būtinai atkurs frakciją.

„Kaip bebūtų, mūsų frakcija tokia, ar anokia, mažesnė, ar didesnė, mes vis tiek padedam valdančiajai koalicijai. (…) Mūsų tikslas – padėti šitai Vyriausybei. (…) Mes galvojame, kad bet kokia kaina reikia atstatyti mūsų frakciją“, – sakė parlamentaras.

Paklaustas, kaip greitai ir kokiu būdu jis tai darys, V. Kamblevičius teigė, jog viskas priklausys nuo sugebėjimų.

„Mūsų visų galvos skausmas, kaip tai padaryti. Čia priklausys nuo mūsų vadybinių sugebėjimų“, – DELFI sakė V. Kamblevičius.

Parlamentaras užtikrintai sakė, kad jeigu K. Bartkevičius apie pasitraukimą iš frakcijos būtų pasakęs kiek anksčiau, dar šiandien frakcija nebūtų sunykusi.

DELFI primena, kad pirmadienio rytą griuvo valdančiąją koaliciją remianti Seimo frakcija „Lietuvos gerovei“, kai iš jos pasitraukė K. Bartkevičius. Ši Seimo frakcija susikūrė rugsėjį, kai žlugo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija Seime.

„Lietuvos gerovei“ priklausė iš „socialdarbiečių“ frakcijos pasitraukęs ekspremjeras Algirdas Butkevičius, „tvarkiečių“ frakcijai priklausęs V. Kamblevičius, Ona Valiukevičiūtė, Juozas Imbrasas, Algimantas Dumbrava, K. Bartkevičius bei Mišriai Seimo narių grupei priklausęs Rimas Andrikis. Visi jie nuo pirmadienio priklauso Mišriai Seimo narių grupei.