Ankstyvą rytą Sausio 13-ąją prisiminė Benediktas Vanagas, „Inbank team Pitlane“ ekipažo pilotas.

„Tai diena, kurią mes atstovėjome ir tai, turbūt, yra tik įrodymas, kad jeigu tik kada reikės, lietuviai ir visos tautos, gyvenančios Lietuvoje, supranta, kas yra laisvė“ – kalbėjo B. Vanagas.

Jis prisiminė, kad pats tuo metu, kai greta Vilniaus televizijos bokšto sausio 13-ąją būriavosi žmonės, pasiruošę ginti tautos laisvę, jis irgi gyveno Karoliniškių mikrorajone.

„Tuo metu buvau karoliniškietis. Buvau paauglys ir labai gerai tuos įvykius atsimenu. Kažkuria prasme, gal ir gerai, kad aš tai patyriau, nes galiu palyginti, kas buvo prieš tai, ir kas yra dabar. Būti savimi yra labai didelė vertybė, kartais verta ir gyvybės“ – kalbėjo lenktynininkas.

Svarbią Lietuvai datą prisiminė ir „Agrorodeo“ komanda. Vaidotas Žala, Saulius Jurgelėnas, ekipažo mechanikai, fotografai – visi drauge sustojo bendrai nuotraukai bivake, prie širdies pridėję kumštį.

„Prisimename, kodėl esame laisvi, ir galime klajoti po platų pasaulį“, – prie nuotraukos socialiniame tinkle „Facebook“ parašė komanda.


Smagią detalę lenktynininkai pastebėjo ir per varžybas. Važiuodami aštuntajame Dakaro ralio greičio ruože, jie spėjo pastebėti lietuvių kompaniją, ant kalno ištiesusią milžinišką Lietuvos vėliavą.

„Tokios Lietuvos vėliavos Dakare dar nebuvau matęs“, – žavėjosi B. Vanagas, prisipažinęs, kad tik dar labiau ėmė didžiuotis, jog yra lietuvis.

Svarbią datą Lietuvai prisiminė ir nepriklausomų žurnalistų komanda „iGo2Dakar“, šiemet lydinti lenktynininkus Saudo Arabijos smėlynuose. Jie ne tik pasidžiaugė, kad esame laisvi, bet ir pasidalino plazdančios Lietuvos trispalvės vaizdu, kuris, simboliška, truko minutę.

„Tylos minute pagerbiame žuvusius už Lietuvos laisvę“, – parašė žurnalistai savo feisbuko puslapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)