Kaltinamiesiems yra nuo 18 iki 31 metų. Jie kaltinami septyniomis vagystėmis, kurių metu padaryta žala siekia daugiau nei 7 tūkst. eurų.

Bylos duomenimis, pernai birželį jaunuoliai įsibrovė į Klaipėdos rajone esantį žvyro karjerą ir iš jo pavogė daiktų už 1,7 tūkst. eurų.

„Tarp jaunuolių pagrobtų daiktų – traktoriaus, ratinio ekskavatoriaus ir vikšrinio ekskavatoriaus akumuliatorius, kastuvas, raktų rinkinys, dyzelinis kuras“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Jame taip pat teigiama, kad po savaitės buvo įsibrauta į tą patį karjerą – pavogti keturi akumuliatoriai, 100 litrų dyzelino, žala siekė 1,9 tūkst. eurų.

Vėliau jaunuoliai įsibrovė ir į kitą Klaipėdos rajone esantį karjerą, iš kurio, sulaužius vagonėlio spyną, pagrobtas kompiuteris, kurio vertė 338 eurai.

Pasak prokurorų, iki pernai liepos 20 dienos karjeruose buvo įvykdytos dar dvi vagystės, kurių metu buvo pagrobti įvairūs įrankiai, dyzelinis kuras, nešiojamasis kompiuteris, mikrobangų krosnelė.

Vėliau liepą jaunuoliai įvykdė dar dvi vagystes. Vienos iš jų metu du kaltinamieji iš fiziniam asmeniui priklausančio jūrinio konteinerio pagrobė įvairių įrankių, kurių vertė siekia 783 eurus.

Kitos vagystės metu jaunuoliai sulaužę privačiam asmeniui priklausiusio ekskavatoriaus kuro bako dangtį, iš jo pagrobė 170 litrų dyzelino.

Vienose vagystėse, kaip įtariama, dalyvavo vieni jaunuoliai, kitose – kiti, susibūrę į bendrininkų grupes. Visi kaltinamieji yra Klaipėdos rajono, Kretingos miesto ir Kretingos rajono gyventojai.

Byla perduota nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismui.