Kalėjimų departamentui pavaldžių pataisos įstaigų ir kriminalinės žvalgybos pareigūnai intensyviai vykdo nusikalstamų veikų prevenciją, analizuoja, kaip draudžiami daiktai patenka nuteistiesiems ir užkerta kelią neteisėtoms veikoms.

Jau pačioje 2020 metų sausio mėn. pradžioje, kriminalinės žvalgybos pareigūnams organizavus pasalas prie Vilniaus pataisos namų, sėkmingai perimti paketai, kuriuose buvo 9 mobiliojo ryšio telefonai, sulaikyti anksčiau teisti Kauno ir Panevėžio gyventojai.

Šį savaitgalį pareigūnai vėl užfiksavo keturis draudžiamų daiktų permetimus į Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos teritoriją. Paketuose, skirtuose nuteistiesiems, surasta 40 mobiliojo ryšio telefonų, 29 SIM kortelės.

Sausio 10 d., apie 20.05 val., buvo atliktas permetimas į lokalinį sektorių. Mesti 2 paketai, kuriuos paėmė pareigūnai. Juose buvo 6 vnt. mobiliojo ryšio telefonų, 8 SIM kortelės, kroviklis su antgaliais ir 2 laidynės.

Sausio 12 – oji buvo rekordinė - pareigūnai per parą pataisos įstaigose konfiskavo 53 mobiliojo ryšio telefonus.

Nuo šių metų pradžios jau konfiskuota beveik 200 mobiliojo ryšio telefonų, daugiau nei 100 SIM kortelių ir kitokių mobiliojo ryšio įrenginių.

Apie 20.05 val. po galimai atlikto permetimo į gamybinę teritoriją, keičiant apsaugos postus pirmame išoriniame apsaugos perimetre, rasti 4 paketai su nuteistiesiems neleidžiamais turėti daiktais. Paketuose buvo: 16 vnt. mobiliojo ryšio telefonų.

Apie 20.25 val. atliktas permetimas į 6-ąjį lokalinį sektorių. Mesti 2 paketai, kuriuos spėjo paimti nuteistieji. Atlikus neplanines kratas abu paketai buvo rasti būrio prausykloje. Rastuose paketuose buvo: 6 vnt. mobiliojo ryšio telefonų ir 21 SIM kortelė.

Apie 21.20 val. buvo atliktas dar vienas permetimas į tą patį lokalinį sektorių. Mesti 4 paketai, kuriuos spėjo paimti pareigūnai. Išardžius paketus, juose buvo: 12 vnt. mobiliojo ryšio telefonų.

Permetimus atlikę asmenys nesulaikyti, tačiau įstaigos pareigūnai ir toliau stengsis, visais įmanomais būdais, sumažinti nuteistiesiems neleistinų turėti daiktų, patekimą į įstaigą.

Šiuo metu Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos Pirmajame sektoriuje bausmę atlieka 641 nuteistasis

Pravieniškių pataisos namų nuotr.