Atlikite manitoringą

Visų pirma, siūlau įsiminti labai paprastą taisyklę – išpardavimams reikia ruoštis. Didieji išpardavimai vyksta du kartus per metus – vasarą ir žiemą. Konkrečias datas taip pat įsiminti nėra sunku, preliminariai – birželio ir gruodžio mėnesių paskutinė savaitė. Tradiciškai prieš mėnesį organizuojamas Jamam savaitgalis, kurio metu, taip pat siūloma nusipirkti prekių pigiau.

Įsigiję norimą ir planuotą prekę pigiau – jūs sutaupote tam tikrą pinigų sumą. Tačiau pirkdami vien todėl, kad prekės kaina mažesnė, dažniausiai leidžiate pinigus vėjais. Žinant konkrečias nuolaidų dienas, patariu pasiplanuoti savo pirkinius ir atlikti manitoringą.

Ką tai reiškia? Pirmiausia, apsilankykite visose online parduotuvėse, kuriose dažniausiai perkate. Šiandien tokią galimybę suteikia visi rinkoje vyraujantys segmentai. Konkrečiai pasiplanuokite, ko jums trūksta ir atsakykite sau į klausimą: „Ar pirktumėt net ir tuo atveju jei prekė nebūtų nukainuota?“.

Pirkinių krepšelis

Sudėkite trokštamas prekes į krepšelį, išsaugokite jų nuotraukas ar tiesiog pasirašykite sąrašą dar neprasidėjus išpardavimų uraganui. Jam startavus, galėsite pirkti, taip išlošdami ne tik laiko, bet ir pinigų. Jeigu parduotuvės asortimento apžvalgą atliekate gyvai, fotografuokite save kabinoje, išsaugokite etikečių nuotraukas. Prieš išpardavimus ir jiems prasidėjus, ieškokite savo drabužių dydžio tiek fizinėje parduotuvėje, tiek internetiniame puslapyje. Jeigu prekės nėra fizinėje parduotuvėje, patikrinkite online ir atvirkščiai.

Išsvajotas pirkinys

Rekomenduoju pradėkite apsipirkimą nuo geresnės kokybės daiktų. Jeigu ilgą laiką svajojote įsigyti gerą daiktą iš brangesnio segmento ar pamėgto butiko, taip ir padarykite. Atminkite, kuo aukštesnė pradinė drabužio kaina, tuo didesnę nuolaidą jūs gausite. Čia delsti neverta, nes dydžių skaičius yra ribotas. Įsigyti prekių masiniame segmente dažnai galime ir pilna kaina, o štai už daiktą sumokėti ne 400 eurų, o 270 – galimybė pasitaiko ne kiekvieną dieną.

Prekė su trūkumais

Išpardavimams prasidėjus dažnai iš sandėlio yra ištraukiami drabužių likučiai – tai yra paskutiniai dydžiai, neišparduotos prekės ar prekės su trūkumais. Mano patarimas – visada patikrinti drabužį ir jo kokybę. Jeigu vis tiek nuspręsite įsigyti marškinius, kuriuose ištrūkusi saga ar likusios lūpdažio žymės, būtinai apie tai praneškite personalui.

Tokiu atveju retai taikoma papildoma nuolaida, tačiau perkant būtina tai pažymėti kitoje čekio pusėje. Prireikus prekę grąžinti, nekils papildomų problemų. Taip pat visada rinkite prekių čekius. Turėkite atskirą nedidelį pirkinių maišelį, kur kaupsite savo apsipirkimų „dokumentaciją“. Dažnai drabužių ar aksesuarų trūkumai pasireiškia po pirmo skalbimo, avėjimo ar išėjimo į miestą. Turint prekės čekį visada galima kreiptis į kokybės skyrių su prašymu grąžinti pinigus už nekokybišką daiktą ar pakeisti jį nauju.

Ką perkam, ko ne?

Manau nereikia minėti, jog neverta pirkti per mažo drabužio ar su perspektyva į ateitį. Net jei ta ateitis yra artimiausias vasaros sezonas. Nebent esate šimtą procentų tikri, kad šis daiktas bus aktualus ir ateinančią vasarą, tačiau kainuos brangiau. Pirkite tik čia ir dabar.

Vasarai atėjus mes norėsime įsigyti kažką naujo, patirti naujų emocijų, o daiktas, kabantis spintoje dar nuo žiemos išpardavimų, dažnai jau būna pasenęs, nors ir nevilkėtas. Niekada neprašausite nusipirkusi kašmyrinį golfą, vilnonį švarką, klasikinius džinsus ar gėlėtą suknelę, kuriuos dėvėsite visus metus ir beveik kiekvieną sezoną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)